AddToAny

Å GJØRE DET UMULIGE MULIG

Hver sommer skaper Rubenstur mirakler på Hardangervidda.
Like øst for fjellstua Dyranut på Hardangervidda piler en og annen lemen mellom teltplugger og moltekart. Det er en av de våte juliukene i 2023. Tunge regndråper smeller mot lavvoduken. Rubenstur er i gang. Ruben Andre Smith sitter på en sammenleggbar feltstol og kommer seg til hektene etter en strabasiøs ferd til dagens camp. Litt våt og veldig sliten, med en pose Real Turmat i hånden, smiler han fornøyd mellom skjeer med lapskaus. Rubenstur er resultatet av hans store drøm.
- Våren 2011 var jeg på et vurderingsopphold på Sunnaas Sykehus. Der ble jeg kjent med en lege som har samme interesse for fugleliv og natur som meg. En dag vi satt og pratet sammen inviterte han meg med på hytta si på Hafjell, forteller han om starten på det hele.
Smith ble med legen på hyttetur den samme sommeren. Han fikk se hvordan hans nye kamerat, som brukte rullestol for å fungere i arbeidslivet, gikk på tur med krykker i felten for å lete etter fuglereir. Det inspirerte.
- Det var en fryd å følge ham i fjellet. Og når jeg var der i fjellheimen, så fikk jeg en drøm. En drøm om å få flere mennesker som meg, med ulike fysiske funksjonsnedsettelser, til å bli med på fjellet for å oppleve det samme, forklarer han med stjerner i øynene.
Den påfølgende høsten snublet Smith inn på DNT Telemarks lokaler med drømmen sin. Han ble tatt hjertelig
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

De mest berømte bollene i DNT-systemet lages 1000 meter over havet, like ved E134 på Haukelifjell. Nærmere 37 000 saftige boller ble solgt hos Bakeri Nansen på Haukeliseter i fjor - med god grunn.
Fjell og Vidde 30.04.2024
Fjell og Vidde 30.04.2024
BUKSEDRØMMEN ? Den optimale turbukse
Fjell og Vidde 30.04.2024
Plantar
Fjell og Vidde 30.04.2024
? Myr er ein type våtmark. ? Våtmark dekker om lag ti prosent av arealet i Noreg.
Fjell og Vidde 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt