AddToAny

Å DELTA I MATLAGING KAN GI BEDRE KOSTHOLD

Å DELTA I MATLAGING KAN GI BEDRE KOSTHOLD
Å bestemme selv hva man spiser er viktig for livskvaliteten. Samtidig styrer innarbeidede vaner mange valg. Å være involvert i matlaging kan bidra til at man velger sunnere mat.
Du må få fram at vi ikke er perfekte her, sier lederen av Bredsandkroken Jo Kristan Kjøniksen, like før vi er på vei til å dra fra boligen. De spiser ikke bare sunn mat, men hvor ideelt er det, egentlig? Målet er snarere å ha et normalt kosthold, og å legge til rette for at tjenestemottakerne kan ta gode valg.
Bredsandkroken er et bofellesskap med personer som har bodd sammen lenge. Her har de hatt kultur for å leve aktivt i mange år, i alle fall siden en av beboerne fikk det mye bedre av å gå tur. Så begynte de andre også å gå, og vanen satte seg i veggene. Her spises grønt på middagstallerkenen seks dager i uken. De har et relativt sunt kosthold, og overgangen til sunnere mat har skjedd gradvis, i takt med samfunnet for øvrig.
Det er vanskelig å peke på bestemte begivenheter, eller årstall for noen omlegging. Kanskje var det for rundt ti år siden at de ble kritiske til all kosen.
- Det ble mye vafler og boller sier Toril Fylling. Hun er hjelpepleier og har jobbet i boligen i tretten år. Så begynte de med fruktsalater til kaffen på kvelden istedenfor,
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Valgkomiteen har startet arbeidet med å finne kandidater til neste styreperiode. Valget skjer under landsmøtet 27 - 29 april 2021.
Helsefagarbeideren 24.02.2020
Helsefagarbeideren vil inspirere ansatte innen helse og omsorg ved å formidle historier fra arbeidsplasser og erfaringer fra prosjekter i sektoren.
Helsefagarbeideren 24.02.2020
Tre av fire kommuner har som mål å øke antall heltidsstillinger innen helse og omsorg. Det gjøres mye bra, men det går veldig sakte.
Helsefagarbeideren 24.02.2020
Vernet av varslere er nå styrket i Arbeidsmiljøloven. Loven skal bidra til et godt ytringsklima. Det skal være mulig å varsle om kritikkverdige forhold uten fare for gjengjeldelse.
Helsefagarbeideren 24.02.2020
Leder Jette Dyrnes jette.dyrnes@delta.no 908 93 166 Nestleder Basse Berger basse.berger@helsefagarbeidere.no 481 95 477 Region Øst
Helsefagarbeideren 24.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt