Helsefagarbeideren
24.02.2020
Å bestemme selv hva man spiser er viktig for livskvaliteten. Samtidig styrer innarbeidede vaner mange valg. Å være involvert i matlaging kan bidra til at man velger sunnere mat.
Du må få fram at vi ikke er perfekte her, sier lederen av Bredsandkroken Jo Kristan Kjøniksen, like før vi er på vei til å dra fra boligen. De spiser ikke bare sunn mat, men hvor ideelt er det, egentlig? Målet er snarere å ha et normalt kosthold, og å legge til rette for at tjenestemottakerne kan ta gode valg.
Bredsandkroken er et bofellesskap med personer som har bodd sammen lenge. Her har de hatt kultur for å leve aktivt i mange år, i alle fall siden en av beboerne fikk det mye bedre av å gå tur. Så begynte de andre også å gå, og vanen satte seg i veggene. Her spises grønt på middagstallerkenen seks dager i uken. De har et relativt sunt kosthold, og overgangen til sunnere mat har skjedd gradvis, i takt med samfunnet for øvrig.
Det er vanskelig å peke på bestemte begivenheter, eller årstall for noen omlegging. Kanskje var det for rundt ti år siden at de ble kritiske til all kosen.
- Det ble mye vafler og boller sier Toril Fylling. Hun er hjelpepleier og har jobbet i boligen i tretten år. Så begynte de med fruktsalater til kaffen på kvelden istedenfor,
Gå til medietBredsandkroken er et bofellesskap med personer som har bodd sammen lenge. Her har de hatt kultur for å leve aktivt i mange år, i alle fall siden en av beboerne fikk det mye bedre av å gå tur. Så begynte de andre også å gå, og vanen satte seg i veggene. Her spises grønt på middagstallerkenen seks dager i uken. De har et relativt sunt kosthold, og overgangen til sunnere mat har skjedd gradvis, i takt med samfunnet for øvrig.
Det er vanskelig å peke på bestemte begivenheter, eller årstall for noen omlegging. Kanskje var det for rundt ti år siden at de ble kritiske til all kosen.
- Det ble mye vafler og boller sier Toril Fylling. Hun er hjelpepleier og har jobbet i boligen i tretten år. Så begynte de med fruktsalater til kaffen på kvelden istedenfor,