AddToAny

«Skattekista» vil være foregangsskole

«Skattekista» vil være foregangsskole
Byggingen av nye Flesberg skole i Buskerud, som også inkluderer ny svømmehall og idrettsbygg, er godt i gang, med ferdigstillelse før skolestart til høsten.
Rådgivningsselskapet WSP har blant annet ansatt egne pedagoger som har bidratt i planleggingen av det som blir et av landets mest moderne skolebygg i massivtre.
- Bedre inneklima og kort byggetid er de største fordelene med bruk av massivtre som byggemateriale. Flesberg skole vil være en foregangsskole, når det gjelder romfordeling og pedagogisk funksjonalitet, sier prosjektleder Kristin Borander i WSP, som er en del av det internasjonale rådgiverkonsernet WSP med 48.000 ansatte. 600 av disse er lokalisert i Norge.

MASSIVTRE FRA ØSTERRIKE
Prosjektet, kalt «Skattekista», som nå bygges på Stevningsmogen, har et budsjett på totalt 261 millioner kroner og et totalareal på 7.800 kvadratmeter. Skolen skal huse 450 elever i 1.-10 trinn, i tillegg til lærere og administrasjon.
Flesberg kommune ønsket å utvikle en miljøvennlig og energieffektiv skole samtidig som det skulle benyttes kostnadseffektive løsninger. Kongsberg kommunale eiendom KF fikk i oppdrag å ivareta byggherrefunksjonen, mens WSP ble valgt som prosjektleder. Målet var å få til en reduksjon i klimagassu
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

I Norge har vi lang tradisjon for bruk av tre som byggemateriale. Tre er brukt både i konstruksjoner og som utvendig og innvendig kledning. De siste årene har byggeri av tre blitt stadig mer populært. Da er det viktig å tenke på brannsikkerheten.
article_print Byggfakta 23.04.2019
article_print Byggfakta 23.04.2019
Canes nye prefabrikerte skap skal være problemløseren som forenkler arbeidsdagen i alle typer prosjekter som involverer vannbåren varme.
article_print Byggfakta 23.04.2019
Innen helsebygg er det planlagt investeringer på hele 85,5 milliarder kroner de neste fem årene. De klart største investeringene kommer i Oslo, som står for drøyt 31 prosent av investeringene.
article_print Byggfakta 23.04.2019
vLoc3-Pro muliggjør blant annet: • 3D påvisning med sideveis meterangivelse når man står til siden for traséen i tillegg til dybde • 3D maksimum gir
article_print Byggfakta 23.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt