AddToAny

«Noas Ark» på veien

«Noas Ark» på veien
Vegard Øvrevoll kjører dyretransport i nord. For han er det to ting som er viktigere enn noe annet: Sikkerhet på veien og dyrevelferd.
Mens andre fortsatt ligger i senga, er arbeidsdagen i gang for Vegard Øvrevoll. Med kaffe på termosen, lyd på radioen og et akkurat passe våkent blikk, kjører han fra jobb og er på vei.

Fortsatt er rommene bak i dyretransporten tom, men når han er tilbake på Leknes en del timer senere skal han ha med seg 11 storfe og 12 ungarske ullgriser. Hvis alt går etter planen da - og det gjør det stort sett, ifølge Øvrevoll.

- Vi er ofte som Noas Ark på veien, sier Vegard.Korte og lange dager

Målet for Vegard og for Noas Ark -

for de av dere som tror på den fortellingen - er imidlertid forskjellige.

Vegard Øvrevoll kjører dyretransport for Horns Slakteri på Fygle utenfor Leknes. Slakteriet kan skilte med å være Norges nordligste private slakteri, og henter dyr fra store deler av Nordland og litt i Sør-Troms.

For Øvrevoll er dagens oppdrag bare en liten «svipptur». Han skal innom Vesterålen og Lofoten i løpet av en arbeidsdag. Passe flott for en turist, men også perfekt for sjåføren:

- Dette er en gull-tur! Bare to stopp og ikke så mange kilometere. Det blir en normal-arbeidsdag i antall timer. Kanskje jeg rekker hjem til middag, sier Øvrevoll.

Ofte er turene lengre. Dagen etter skal han til Steigen. Det er 5,5 timer i kjøring og ferge - en vei. Og når Øvrevoll sier at det tar 5, 5 timer, så gjør det det. Han snakk
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

NNN-arbeideren 25.06.2021
Masja Krogh fra fiskerinæringa i Båtsfjord fortsetter som leder for Det sentrale ungdomsutvalget (DSU) i NNN.
NNN-arbeideren 25.06.2021
De har kjempet lenge for å beholde distribusjon av egenprodusert øl, brus og vann. Nå kan den mangeårige kampen ende med mer makt til dagligvarekjedene - og over 200 risikerer å miste jobben.
NNN-arbeideren 25.06.2021
For første gang skulle de slakte fisk sommeren gjennom. Med stengte grenser var et lokalt ungdomsfrieri det som skulle til for å holde hjulene i gang hos Astafjord slakteri.
NNN-arbeideren 25.06.2021
Lite hører sammen så godt som sommer, konserter - og duggfriskt øl. Nå er det lite å finne av store konsertopplevelser, selv om det nærmer seg med stormskritt - men øl får man alltids tak i.
NNN-arbeideren 25.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt