AddToAny

«Knus homolobbyen!» Homofobi blant nynazister, kristenkonservative og høyrepopulister

Forestillingen om en «homolobby» som jobber for å undergrave tradisjonelle familiestrukturer og kjønnsroller, forener nynazister, kristenkonservative og høyrepopulister.
Den fikk kraftig drahjelp da det russiske parlamentet vedtok en lov som forbød å «propagandere for ikketradisjonelle seksuelle relasjoner» overfor barn og unge.

Banneret i hvit plast er klart synlig der Den Nordiske Motstandsbevegelsen har torgmøte i den lille Østfold-byen. Nazistene er omringet av politisperringer og noen hundre motdemonstranter, som gjør sitt beste for å overdøve med slagord og trommer.

Det hindrer ikke nestleder Tommy Olsen i å holde en appell sterkt preget av konspirasjonstenkning: En jødiskdominert klikk av globalister kontrollerer verden. EU og NATO brukes til å dra oss inn i stadig nye kriger, samtidig som en strøm av flyktninger og migranter brukes som våpen for å bryte ned nasjonale kulturer.

Men det er ikke migrasjon, NATO eller EU som er den viktigste skyteskiven for Olsen. I stedet har han valgt å angripe den mektige «homolobbyen» som, under dekke av å kjempe for like rettigheter for homofile, forsøker å rive ned alle naturlige kjønnsforskjeller.

«Normalisering av perversiteter»

For det aller meste av dagens ytre høyre er det islam og innvandring som er hovedfienden. Enkelte mer konspiratorisk anlagte kan utvide dette til å inkludere venstresida, som de holder ansvarlige for «masseinnvandringen».

I takt med at holdninger til likestilling og homofili har endret seg i samfunnet forøvrig, er det blitt stadig vanligere at de framholder kvinnediskriminering og homofobi som problematiske sider ved islam. På samme måte dytter man ofte europeiske jøder foran seg, ved å snakke om islam som grunnleggende antisemittisk.

Alt dette er annerledes hos nazistene i Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM). De ønsker seg tilbake til et tradisjonelt samfunn, der kvinners viktigste oppgave er å føde og oppdra barn. De er kompromissløse fiender av «sionismen», en eufemisme for jødisk makt. Og de betrakter den organiserte LGBTQ-bevegelsen som et av de viktigste og farligste våpnene i «den jødiske kulturmarxismens» arsenal.

Angrep på familien

Den norske lederen Haakon Forwald har beskrevet «den organiserte homolobbyen», bestående av interesseorganisasjoner, politikere og «løgnmedier», i en rekke artikler på nettstedet Frihetskamp. Det dreier seg visstnok om intet mindre enn «... en del av den jødiske kulturmarxismen, en samlebetegnelse på de kreftene som direkte og indirekte fører frem homobevegelsens folkefiendtlige ideer og idealer i samfunnet.»

I praksis oppfører lobbyen seg som en mafia med tentakler inn i medier, skoler og politikk, hevder han. Målet er langt mer enn bare full likebehandling for homofile, biseksuelle og tran

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- De aller fleste trossamfunn har problemer når det gjelder menneskerettigheter, sier Njål Høstmælingen.
Fri tanke 16.10.2019
- Svært gledelig, men ikke overraskende, sier ledelsen i Human-Etisk Forbund, som lenge har vært kritiske til tilhørighetregisteret til Den norske kirke.
Fri tanke 15.10.2019
Ina Nygård Mossin, internasjonal seniorrådgiver i HEF, mener Ugandas anti-LHBT-lovgivning må ses i sammenheng med misjonering fra en karismatisk kristen bevegelsen i USA.
Fri tanke 15.10.2019
USAs justisminister William Barr skyldte på sekularismen da han skulle forklare landets «moralske forfall» sist fredag.
Fri tanke 15.10.2019
Prinsesse Märthas sjamankjæreste føyer seg inn i en lang og trasig tradisjon for å behandle kvinners seksualitet som noe skittent.
Fri tanke 14.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt