AddToAny

«Hei, jeg heter Cecilie, har du jobb til meg? »

«Hei, jeg heter Cecilie, har du jobb til meg? »
Med fagbrev i industrimatproduksjon i hånda, fikk Cecilie Arntsen jobb på dagen på Sørlandschips.
- Jeg ringte produksjonssjefen direkte og sa omtrent: Hei, jeg heter Cecilie og har utdanning innen industrimatproduksjon. Har du jobb til meg?

Pågangsmotet ga resultater. Et kort intervju og Cecilie Arntsen fikk jobb på dagen. Det var 18. mai i år og enn så lenge har hun ikke angret på at hun byttet ut jobben med spekemat på Stranda med nøtter i Songdalen, rett utenfor Kristiansand.

Nøtteproduksjon er noe annet enn den produksjonen hun kom fra, så Arntsen har fått god opplæring i arbeidsoppgavene. Hun håper også å kunne jobbe med chipsen.

- Det kan bli litt ensformig å jobbe med det samme hele tiden. Spesielt når jeg er alene i produksjonen. Det er godt å ha musikk på øret, sier Arntsen.Lukten av nytt Ansettelsen av Cecilie Arntsen var for øvrig også med på å trekke opp kvinneandelen på fabrikken. Den har vært relativt lav siden oppstarten, men bevisst rekruttering av jenter har resultert i at en tredjedel av de totalt 30 ansatte er kvinner.

Det er bra for arbeidsmiljøet, mener de, samtidig som det av mennene må innrømmes at kvinnene holder mer orden i produksjonslokalet.

Arntsen jobber i det de kaller fabrikken i fabrikken. Produksjonen av nøtter og chips er strengt adskilt. Å produsere nøtter er forbundet med enda strengere regler enn chipsproduksjon.

Produksjonen av nøtter ble flyttet fra
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

I Tove Braathens nye roman «Ja, vi elsker» nærmer det seg 17. mai. Her avsløres det sakte men sikkert at velferdsstatens vellykkethet ikke oppleves på samme måte av alle. Det fins viktigere ting i livet enn flagg og barnetog.
NNN-arbeideren 26.06.2020
1. Vi trenger et mer organisert arbeidsliv, og fagforeningsfradraget må dobles. 2. Det bør bli enklere å allmenngjøre. 3. Det må ryddes opp i transportbransjen.
NNN-arbeideren 26.06.2020
Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda, underslår ikke at han er en tilhenger av EØS-avtalen sjøl om han ser at den også har sine utfordrende sider for norsk arbeidsliv.
NNN-arbeideren 26.06.2020
NNN-arbeideren 26.06.2020
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
NNN-arbeideren 26.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt