AddToAny

«Det meste av pengene må fordeles sentralt»

Anita Johansen Forbundsleder i Arbeidsmandsforbundet Det går i hundre om dagen, med oppkjøring til lønnsoppgjøret og innspurt fram mot landsmøtet. Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør, det forhandles kun om lønn.
Motpartene er LO og NHO, og som forbundsleder sitter jeg i forhandlingsdelegasjonen. NHO har signalisert at mest mulig av pengepotten skal fordeles i lokale forhandlinger, det er vi helt uenig i! Vi vet at mange av våre medlemmer ikke henter ut noe lokalt, og derfor mener vi at det meste av penger må fordeles i de sentrale forhandlingene. Vi kan ikke la de lavest lønte bli hengende enda lenger etter. Og LO er tydelig på at kjøpekraften skal opp, i år må det være arbeidsfolks tur til å få sin del av verdiskapningen!

Både sentralt og ute i avdelingene jobbes det for å arrangere et godt landsmøte. Vi har kommet langt i forberedelsene, og alt er i rute. Jeg gleder meg til å

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Tidligere nestleder i Arbeidsmandsforbundet, Helge Haukeland, har fått LOs hederspris Pioneren.
Arbeidsmanden 31.05.2023
Produksjon av betong står for mellom seks og åtte prosent av verdens totale COâ- utslipp. Nå skal Titania i Sokndal være med på å gjøre den mer klimavennlig.
Arbeidsmanden 30.05.2023
Se for deg at du står på toppen av ti-meteren. Du er nødt til å hoppe, men høydeskrekken tar kvelertak om halsen din. Eller at du skal opptre framfor et smekkfullt Spektrum.
Arbeidsmanden 28.05.2023
En kostnadsøkning på 74 prosent gjør at anbudsrunden på utbyggingen av skipstunnelen på Stad igjen er utsatt.
Arbeidsmanden 19.05.2023
Renholderen reagerte så kraftig på urettferdighet at hun trosset sjenansen og kjempet seg til topps i Arbeidsmandsforbundet.
Arbeidsmanden 19.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt