Baker og Konditor
27.01.2017
På tross av flere positive utviklingstrekk i matvareforbruket de siste årene har kostholdet i Norge fortsatt klare ernæringsmessige svakheter, som øker risikoen for utvikling av ikke-smittsomme sykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes.
"Brød Virker"
Utviklingen av vestlige kosthold har medført at en del av befolkningen også utvikler overvekt. Mange av de sykdommene vi påfører oss, kan spores tilbake til det daglige kostholdet og næringsinntaket. Økt bevissthet på hva man spiser er derfor viktig. Grove kornprodukter med høyt innhold av kostfiber og nødvendige næringsstoffer som protein, tiamin og jern er viktig. Grove brød bygger overskudd og energi i kroppen
Myndighetenes helseråd
Helsedirektoratet anbefaler 70-80 gram fullkorn hver dag. Dette får du i
Gå til medietUtviklingen av vestlige kosthold har medført at en del av befolkningen også utvikler overvekt. Mange av de sykdommene vi påfører oss, kan spores tilbake til det daglige kostholdet og næringsinntaket. Økt bevissthet på hva man spiser er derfor viktig. Grove kornprodukter med høyt innhold av kostfiber og nødvendige næringsstoffer som protein, tiamin og jern er viktig. Grove brød bygger overskudd og energi i kroppen
Myndighetenes helseråd
Helsedirektoratet anbefaler 70-80 gram fullkorn hver dag. Dette får du i