Bondebladet
15.02.2024
2018 OG spesielt 2023 var to utfordrende år med hensyn til å nå kvalitetskrav til mathvete, og med betydelig svikt i avling og andel norsk hvete.
Hva med kravene til baker, i forhold til å kunne avvike i vanskelige år, for å kunne sikre norsk vare av brød? Tørke som i 2023 gjør at det generelt blir vanskelig å oppnå matkvalitet på grunn av lav hektolitervekt.
Kravene til hektolitervekt har økt fra 76-77 til 78-79, uten trekk. Fra 75 og nedover er det fôrpris. I slike år er proteinkravet greit å oppnå, det er verre i år med mye nedbør, det samme gjelder
Gå til medietKravene til hektolitervekt har økt fra 76-77 til 78-79, uten trekk. Fra 75 og nedover er det fôrpris. I slike år er proteinkravet greit å oppnå, det er verre i år med mye nedbør, det samme gjelder


































































































