HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
04.11.2022
Sherry har fått et litt ufortjent, sedat, rykte, i virkeligheten er dette elegante og svært anvendelige viner, som passer sammen med en lang rekke matretter, eller på egen hånd.
Sherry kan kun produseres i Jerez-regionen, et trekantformet område i Spanias sydligste region, Andalucia. Med Atlanterhavet på en side og elven Guadalquivir på den andre, omfatter det såkalte sherry-trianglet byene Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María og Sanlúcar de Barrameda. Mikroklimaet og de geografiske betingelsene her er grunnlaget for sherryproduksjonen.
For å kunne kalles sherry må druene dyrkes i sherry-trekanten i Andalucía, produksjonen må foregå der også. De fleste sherryer er laget med Palomino-druer, som nesten er eksklusive for denne regionen. I Jerez-regionen har det vært produsert vin i over 3000 år. El viento, el sol y la tierra. Vinden, solen og jorden, det er balansen mellom disse tre elementene som gjør sherry så magisk.
Sherry-trekanten får nesten 300 dager med sol hvert år og rundt 70 dager med regn. Under de tørre, varme somrene, bringer vinden fra havet nok fuktighet til vingårdene, og leiren i jorda holder på vannet under overflaten. Den uvanlige hvite jorden reflekterer sollys ti
Gå til medietFor å kunne kalles sherry må druene dyrkes i sherry-trekanten i Andalucía, produksjonen må foregå der også. De fleste sherryer er laget med Palomino-druer, som nesten er eksklusive for denne regionen. I Jerez-regionen har det vært produsert vin i over 3000 år. El viento, el sol y la tierra. Vinden, solen og jorden, det er balansen mellom disse tre elementene som gjør sherry så magisk.
Sherry-trekanten får nesten 300 dager med sol hvert år og rundt 70 dager med regn. Under de tørre, varme somrene, bringer vinden fra havet nok fuktighet til vingårdene, og leiren i jorda holder på vannet under overflaten. Den uvanlige hvite jorden reflekterer sollys ti