Trenden og tallene basert på de innrapporterte a-meldingene om start, endring og opphør av arbeidsforhold til Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret (Aa-registeret) er ikke å ta feil av: Mens DNB-jobber og avdelingskontorer forsvinner i distriktene, øker konsentrasjonen av nye jobber betydelig i de tre største byene og særlig ved hovedkontoret i Bjørvika i Oslo.
DNB selv mener a-meldingene ikke er en god måleparameter, og argumenterer med at det nå er blitt mer fleksibelt hvor ansatte jobber og bor.
I løpet av femårsperioden fra mars 2017 til mars 2022 har hele 640 jobber forsvunnet fra 79 avdelingskontorer i DNB. Samtidig har 15 DNB-avdelinger økt med 818 jobber. Jobbveksten har med få unntak foregått ved hovedkontoret i Oslo, mens avdelingen i Solheimsviken i Bergen også har økt relativt betydelig i antall registrerte jobber de siste fem årene.
Sentraliseringen av DNB, der den norske staten eier 34 prosent, dokumenteres gjennom jobbtallene banken selv rapporterer i de månedlige a-meldingene til enhetsregisteret i Brønnøysund. Tallene som er systematisert av Kartlagt.no, viser interessante utviklingstrekk for hvor jobbene i virksomheten er registrert.
ÅTTE AV TI
Ifølge tallene som banken selv har rapportert til myndighetene, har også antall avdelinger i løpet av femårsperioden blitt redusert fra 147 til 68. Blant de 68 eksisterende avdelingene ved utgangen av første kvartal i år, står åtte avdelinger registrert med null jobber.
Vil du ha siste nytt fra finansbransjen? Abonner på vårt nyhetsbrev!
I DNBs hovedkvarter i Bjørvika ble det ved utgangen av første kvartal 2022 innrapportert 4474 ansatte, mens det for avdelingen i Solheimsviken i Bergen ble innrapportert 1112 ansatte og ved kontoret på Beddingen Trondheim 440 ansatte. Det betyr at hele 81,6 prosent av de DNBs ansatte arbeider i Oslo, Bergen eller Trondheim.
FREE SEATING
DNBs kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen kommenterer tallene i en epost til Finansfokus. Der skriver hun blan