Baker og Konditor
29.10.2021
En gang sørget steinovnen i Nusfjord for brød til 1500 fiskere. - Vi gjør det samme som de gjorde på 1800-tallet, men med en annen kundegruppe, sier Veronica Olaisen.
HUN STÅR BAK Hansines Bakeri i det lille fiskeværet i Lofoten. Der bruker hun den svære steinovnen akkurat som da den var ny i 1877. I hvert fall på to områder: Hun baker til tilreisende, og hun bruker den bare i sesongen.
TURISTENE
- Ovnen skulle gi mat til fiskere som kom tilreisende. Da varte sesongen fra januar- februar til fiskerne for. Når de for, da for også bakeren, sier Olaisen.
Nå er det turistene som er de tilreisende. - Det er ikke bruk for den enorme ovnen hele året. Den krever mye ved, og da må det være et visst kundegrunnlag, sier hun.
Bakerisjefen er vokst opp i Nusfjord selv. Hun liker å jobbe med turistene, og sammen med mannen har hun vært vertskap på rorbuanlegg.
TRENGTE RESTAURERING
- Hele tiden hadde jeg et godt �
Gå til medietTURISTENE
- Ovnen skulle gi mat til fiskere som kom tilreisende. Da varte sesongen fra januar- februar til fiskerne for. Når de for, da for også bakeren, sier Olaisen.
Nå er det turistene som er de tilreisende. - Det er ikke bruk for den enorme ovnen hele året. Den krever mye ved, og da må det være et visst kundegrunnlag, sier hun.
Bakerisjefen er vokst opp i Nusfjord selv. Hun liker å jobbe med turistene, og sammen med mannen har hun vært vertskap på rorbuanlegg.
TRENGTE RESTAURERING
- Hele tiden hadde jeg et godt �