Bondebladet
09.04.2021
Kjøtt importeres fra godkjente slakterier, men slakterigodkjenningen omhandler ikke hvordan kjøttet er produsert. Det som er et stort tankekors, er at mye av det importerte kjøttet er produsert under forhold som bryter med norsk lov.
Hvis norske svineprodusenter hadde drevet slik, ville de blitt politianmeldt.
Les merDe siste ukene har det vært stort fokus på importert kjøtt som har blitt trukket tilbake på grunn av at det inneholder salmonellabakterien. Det er imidlertid andre forhold rundt produksjon av svinekjøtt som også burde få oppmerksomhet. Nortura totalmarked, som er markedsregulator, anslår at det framover må importers rundt 2,5 - 3,0 millioner kilo kjøtt hvert år.
Norge har, som eneste land i verden, krav om at hanngriser skal kastreres av veterinær. Det skal brukes lokalbedøvelse og langtidsvirkende smertestillende legemiddel. I de aller fleste andre land blir hanngrisene kastrert av bonden uten bruk av bedøvelse.
Halekupering, det at bonden