AddToAny

En kommersiell idealist og engasjert systemkritiker

En kommersiell idealist og engasjert systemkritiker
Nylig ble industriklyngen Norwegian Wood Cluster tildelt Arenastatus i Innovasjon Norges klyngeprogram. Ved roret satt Knut Skinnes, en ung mann med en velfylt hattehylle.
Norsk Skogbruk møter Knut Skinnes i begynnelsen av januar, nøyaktig et år etter at han tok over rollen som klyngeleder for Norwegian Wood Cluster. Men allerede nå er han i ferd med å overlate den hatten til noen andre.
- Jeg ble leid ut fra Green House til å lede dette klyngearbeidet da den forrige klyngelederen sluttet. Det har vært et veldig givende år, men det har hele tiden vært klart at dette har vært et midlertidig engasjement, sier han. For nå skal 29-åringen tilbake til Green House, rådgivningsselskapet han startet sammen med Jørn Erik Toppe i 2018 for å bidra til en grønn omstilling av norsk industri og primærnæring.
- Jeg hadde lenge tenkt å starte et rådgivningsselskap som med utgangspunkt i det akademia sier vi må gjøre med tanke på klima og omstilling, kunne arbeide tett med næringslivet for å finne ut hvordan vi kan gjøre det på en ansvarlig måte. Og som også skulle arbeide mot det politiske systemet for å skape innretninger og støtte til å få gjennomført omstillingen, slik at det er mulig å tjene penger på bærekraft, forteller han.
Første produkt ut fra Green House ble en plattform for formidling av grovfôr under tørkekrisa i 2018. Senere har det kommet til flere initiativ og aktiviteter, og selskapene i paraplyen har i dag 10 ansatte.
- Vi har vært heldige og fått med oss flinke folk som det er lett å selge. Og vi har hatt mange og ganske lange oppdrag, det har gjort at vi kan vokse. Men det har jo også gjort at vi har brukt alt vi har tjent på å ansette nye, bygge et godt lag og utvikle nye selskaper som kan bidra til den utviklingen og omstillingen vi har tro på. Og slik kommer det nok til å være en stund, det blir ikke noen utbyttefest på noen år. Det er heller ikke vårt primære mål å tjene så mye penger, men vi må selvfølgelig ha en robust økonomi i bunnen. Vi kaller oss kommersielle idealister, vi er idealistisk forankret og velger oppdrag som vi mener kan være med å bidra til å snu samfunnsutviklingen, sier han.
?Skinnes tok en bachelor i økonomi og ledelse og et årsstudium i naturforvaltning ved høgskolen i Telemark, og etter tre år i arbeidslivet tok han en mastergrad i Carbon Management ved universitetet i Edinburgh.
- En oppvekst tett på naturen, faget klima, energi og miljø i Bø, klimapolitisk arbeid i Senterpartiet og engasjement i miljøstiftelsen Zero, utkrystalliserte mitt engasjement. Og året i Skottland var med på å forsterke innsatsen for naturens bærekraft. Målet er å kunne drive jord og skog som vi alltid har gjort, men dagens menneskelige aktivitet gjør dette vanskelig. Derfor skal jeg gjøre d
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Det finnes 3,3 millioner private skogeiere i Frankrike, som i snitt eier 18,5 daa hver. I tillegg er dette arealet gjerne fordelt på 5-6 teiger. Denne eiendomsstrukturen kombinert med et krevende terreng sørger for at både aktiviteten og lønnsomheten i privatskogbruket er laber.
Norsk Skogbruk 29.04.2024
Skogbruksplanen er et nyttig verktøy i skoglig planlegging - for skogeieren, offentlig forvaltning og for tømmerkjøperne. Med endret klima og nye krav til skogbruket blir trolig skogbruksplanen et enda viktigere verktøy. Skogbruksplanen bør derfor styrkes for å møte morgendagens behov for informasjon om skogressursene.
Norsk Skogbruk 29.04.2024
WOODFLEX STOKKEBORD
Norsk Skogbruk 29.04.2024
Gjennomsnittsprisen for alt virke som ble målt inn her i landet var 628 kroner per kubikkmeter i mars. Det er åtte kroner mer enn i februar og 105 kroner mer enn i mars i fjor.
Norsk Skogbruk 29.04.2024
Hvordan fungerer prisdannelsen på ved? Er det slik at utenlandske produsenters priser er mer dynamiske, mens de norske produksjonskostnadene bare går oppover? I hvor stor grad klarer norske produsenter å konkurrere med prisen på importved?
Norsk Skogbruk 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt