AddToAny

Trolig byggestart til våren for nytt Otta-slakteri

Trolig byggestart til våren for nytt Otta-slakteri
Byggingen av «nye» Gudbrandsdal Slakteri vil etter alt å dømme komme i gang i løpet av våren 2021. Det er klart etter at kommunene i regionen nå i tur og orden har vendt tommelen opp for etableringen.
Kommunene i Gudbrandsdalen skal i fellesskap eie det nye bygget som skal huse slakteriet og så skal Fatland/Jæder som industriaktører leie av kommunen. Kjøttselskapene skal, sammen med lokale bønder og næringsliv, finansiere slaktedelen til 150 millioner kroner. Det er modellen det nå arbeides ut fra. Ifølge styreleder i Gudbrandsdal Slakteri AS, Terje Jonny Sveen, er optimismen nå flere hakk større enn den var bare for et halvt år siden.

VIKTIG MED SELVFORSYNING
- Koronapandemien har både hatt en negativ og en positiv effekt på denne prosessen. I vår gikk mye av lufta ut av ballongen og planene ble lagt litt på is ettersom aktørene ble usikre. Men pandemien har etter hvert gjort mange av oss overbevist om at behovet for norske kjøttråvarer og ikke minst norsk storfekjøtt,
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Angus-bedriftene med forbedring i fjor Nordfjord Kjøtt investerer tungt i renere produksjon Kjøttbransjen på Alimentaria-messen
Kjøttbransjen 15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Kjøttbransjen 15.05.2024
- Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Ansatte i kjøttindustrien får økt sine minstelønnssatser (garantilønnen) til 216,15 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget. Det er klart etter at partene i lønnsoppgjøret, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), har kommet til enighet i forhandlingene.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Nordfjord Kjøtt (NK) tar store steg mot det grønne skiftet.
Kjøttbransjen 15.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt