AddToAny

PLANTEBASERT PÅ MENYEN SØTPOTETSUPPE MED CHICK FREE & CHILIMAYO

PLANTEBASERT PÅ MENYEN SØTPOTETSUPPE MED CHICK FREE & CHILIMAYO
Prøv saftige, grove burgere som er 100% plantebasert! De er laget av proffe fagfolk og er utviklet og produsert i Norge. De er supre å tilberede i convection-ovn, grille eller steke. Nå kommer de også forstekte, så her kan du velge. Topp med rødløk, syltet eller ikke - alt ut ifra hva du har tid til.
... Det kan være lurt å bytte ut kjøtt med plantebasert i noen av de kjente og kjære rettene du lager ofte. Endre litt om gangen slik at alle blir kjent med smak og konsistens. Dette er bra for både helsen vår og miljøet. Du behøver ikke å være veganer eller vegetarianer for å velge plantebasert. Stadig flere ønsker å bytte ut noe av kjøttet med plantebasert næring. Da kan du kalle deg selv «fleksitarianer». Før du serverer mer plantebasert mat, bli kjent med hva som ligger i disse betegnelsene.
En veganer er en som har valgt bort mat med animalsk opprinnelse. De spiser verken kjøtt, melk og egg, og heller ikke honning eller syltetøy farget med karmin. Det er enkelt å forholde seg til en veganers kosthold fordi de velger enten/eller. Mat som er 100% plantebasert, slik som produktene i denne artikkelen, er også veganske fordi de kun er laget av planter.
En vegetarianer spiser mest plantebasert mat, men også animalske matvarer, bortsett fra kjøtt. Disse kalles også lakto-ovo-vegetarianere, fordi de spiser meieriprodukter og egg.
En fleksitarianer er fleksibel i hva han eller hun spiser, men konseptet går hovedsakelig ut på å spise mindre kjøtt og mer plantebasert kost. Konseptet er ikke nytt, men betegnelsen kan være ny for mange. Kostholdet er ganske likt det som anbefales av norske myndigheter. Helsedirektoratets kostråd oppfordrer oss til å spise mer frukt og grønt og begrense inntaket av bearbeidet og rødt kjøtt.
Hvorfor det er gunstig å spise mindre kjøtt og mer plantebasert? Helsedirektoratets anbefaling er klar: «Spis variert kost med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.» Dette er i tråd med FNs bærekraftsmål som blant annet skal fremme bedre ernæring og helse, ansvarlig forbruk og å stoppe klimaendringene.
«Månedens burger» er plantebasert!
Den norskproduserte NATURLI' Burger gjør det enklere å begrense inntaket av bearbeidet og rødt kjøtt. Denne burgeren har vært «månedens burger» på Munchies og ble så godt mottatt, at den nå er fast på menyen deres. Burgeren er basert på soya, som har den
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt