AddToAny

NÅR ENDEN ER GOD - ET FORSVAR FOR HVERDAGSDESSERTEN

Dessert - i betydningen en søt avslutning på et måltid - ser ut til å ta gradvis mindre plass i vår måltidskultur. Er det en bra trend? Ikke nødvendigvis. Det er mange gode grunner til at hverdagsdesserten fortjener en renessanse.
I vår tids offentlige samtale om hva vi skal spise, der fokus på forebygging og behandling av overvekt står sentralt, kan det virke intuitivt at desserten bidrar med overflødig energi og dermed vektøkning. Ser vi nærmere etter, er det ikke sikkert at dette er riktig konklusjon. La oss se på sam menhengen mellom bruk av dessert og forekomst av overvekt. Er det slik at vi har begynt å spise mer dessert i tidsperioden der overvekt har økt mest? Det ser ikke slik ut. Bruken av tradisjonelle desserter har blitt mindre vanlig, og dessert er mer vanlig i de eldre aldersgruppene. Dette kan tyde på at dessert er på vei ut hos de oppvoksende generasjoner.
Betyr dette at vi har sluttet å spise søt mat? På ingen måte. Undersøkelser viser at barn og unge både spise
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt