Dagligvarehandelen
29.09.2020
Torsdag i forrige uke var det Fårikålens Festdag. Hos Coop Marked Suldal i Suldalsosen i Ryfylke gikk den ikke helt upåaktet hen.
- Vi eksponerte fårikålen bedre enn vanlig, forteller butikksjef Berit Legård.
I vel tre uker hadde hun hatt fårikålsalget i gang da markeringen av tradisjonsretten startet.
Allerede i 1972 ble fårikål kåret til Norges nasjonalrett. I år ble resultatet det samme etter at fårikålen fikk 45 prosent av stemmene.
Den første fårikåloppskriften finner man i Fuldstendig Norsk Kogebog fra 1835 skrevet av Karen Dorothea Bang.
Vil helst ha Gilde
Så langt har etterspørselen etter fårikål vært på det jevne, synes Legård.
Gå til medietI vel tre uker hadde hun hatt fårikålsalget i gang da markeringen av tradisjonsretten startet.
Allerede i 1972 ble fårikål kåret til Norges nasjonalrett. I år ble resultatet det samme etter at fårikålen fikk 45 prosent av stemmene.
Den første fårikåloppskriften finner man i Fuldstendig Norsk Kogebog fra 1835 skrevet av Karen Dorothea Bang.
Vil helst ha Gilde
Så langt har etterspørselen etter fårikål vært på det jevne, synes Legård.