HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
19.06.2020
Rosé fra St. Tropez
Chevalier Torpez Vignobles de Saint-Tropez er ny på det norske markedet, men har vært aktiv på hjemmemarkedet siden 1908. De har nylig bygget en ny vingård med toppmoderne utstyr og produksjonsanlegg. Torpez ligger i hjertet av Saint-Tropez og har mer enn 70% av den totale drueavlingen i St.Tropez.
Vinserien Torpez Bravade er en ny, økologisk vinserie.
Torpez Bravade 2019 Cotes de Provence rosé (V-pris NOK 199,90), 72% Grenache, 12% Tibouren, 11% Mourvèdre og 5% Cinsault. Finnes også i magnum og dobbelmagnum.
Syd-afrikansk musserende
Cave de Pongracz er grunnlagt av Desiderius Pongracz. Etter 2.verdenskrig valgte han å søke sin lykke i Afrika, isteden for å reise tilbake sitt fødeland Ungarn, som den gang var kontrollert av Sovjetunionen. Etter noen år i Namibia, kom han til Stellenbosch, i 1958. Han jobbet mange år med landbruk og vitikultur, og med hans visjoner og enorme kunnskap, ble han en viktig del i utviklingen av Syd-Afrika som vinland. Han var blant annet delaktig i å ta inn kjente druer som Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc, og var en pionér når det kom til nye teknikker.
Elegant Provence-rosé
Gassier Coteaux d'aix-en-Provence 2019
(V-pris NOK 171,90), 34% Cinsault, 33% Grenache og 33% Syrah. Direkte press og gjæret på ståltank.
Rosevin fra Coteaux d`Aix en Provence, som skiller seg fra mange av sine konkurrenter ved at den har en høy andel Cinsault. Dette gir vinen et rikere smaksbilde og tydelig krydderaktig preg. Vinen er sertifisert økologisk.
Miljøvennlig rosé fra La Mancha
I provinsen Cuenca i La Mancha, midt i Spania, ligger vingården Dominio de Punctum. Vingården er på en høyde på 800 meter over havet, noe som sikrer at deres viner får intense aromaer, friskhet og dype farver. Jordsmonnet er leirebasert og rik på kalkstein, som hjelper til med å holde på vannet, som er avgjørende for helsen til vinstokkene.
Dominio de Punctum høster fordelene av et kontinentalt middelhavsklima, som bringer rikelig med timer med sollys til vingården og modner druene lett. Derimot, synker temperaturen i løpet av natten og skaper en skarp kontrast, som øker aromaene og smaken i vinene.
Dette er et familieeid selskap, stiftet av Druene ble høstet mellom 29. august og 27. september 2019. 80% av druene blir plukket for hånd i 400 kg kasser, som deretter lagres i 24 timer i kalde rom.
Så snart druene ankommer vinkjelleren, blir de holdt avkjølt ved 5-8°C i 24 timer i et kaldt rom. De går deretter i en moderne p
Gå til medietVinserien Torpez Bravade er en ny, økologisk vinserie.
Torpez Bravade 2019 Cotes de Provence rosé (V-pris NOK 199,90), 72% Grenache, 12% Tibouren, 11% Mourvèdre og 5% Cinsault. Finnes også i magnum og dobbelmagnum.
Syd-afrikansk musserende
Cave de Pongracz er grunnlagt av Desiderius Pongracz. Etter 2.verdenskrig valgte han å søke sin lykke i Afrika, isteden for å reise tilbake sitt fødeland Ungarn, som den gang var kontrollert av Sovjetunionen. Etter noen år i Namibia, kom han til Stellenbosch, i 1958. Han jobbet mange år med landbruk og vitikultur, og med hans visjoner og enorme kunnskap, ble han en viktig del i utviklingen av Syd-Afrika som vinland. Han var blant annet delaktig i å ta inn kjente druer som Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc, og var en pionér når det kom til nye teknikker.
Elegant Provence-rosé
Gassier Coteaux d'aix-en-Provence 2019
(V-pris NOK 171,90), 34% Cinsault, 33% Grenache og 33% Syrah. Direkte press og gjæret på ståltank.
Rosevin fra Coteaux d`Aix en Provence, som skiller seg fra mange av sine konkurrenter ved at den har en høy andel Cinsault. Dette gir vinen et rikere smaksbilde og tydelig krydderaktig preg. Vinen er sertifisert økologisk.
Miljøvennlig rosé fra La Mancha
I provinsen Cuenca i La Mancha, midt i Spania, ligger vingården Dominio de Punctum. Vingården er på en høyde på 800 meter over havet, noe som sikrer at deres viner får intense aromaer, friskhet og dype farver. Jordsmonnet er leirebasert og rik på kalkstein, som hjelper til med å holde på vannet, som er avgjørende for helsen til vinstokkene.
Dominio de Punctum høster fordelene av et kontinentalt middelhavsklima, som bringer rikelig med timer med sollys til vingården og modner druene lett. Derimot, synker temperaturen i løpet av natten og skaper en skarp kontrast, som øker aromaene og smaken i vinene.
Dette er et familieeid selskap, stiftet av Druene ble høstet mellom 29. august og 27. september 2019. 80% av druene blir plukket for hånd i 400 kg kasser, som deretter lagres i 24 timer i kalde rom.
Så snart druene ankommer vinkjelleren, blir de holdt avkjølt ved 5-8°C i 24 timer i et kaldt rom. De går deretter i en moderne p