AddToAny

Esport: den nye folkeidretten?

Esport: den nye folkeidretten?
Det er hundretalls millioner som følger kampene og millioner av kroner i premie i profesjonelle dataspillkonkurranser.En fotballskade førte til at Hege Botnen bestemte seg for å satse fullt ut på Counter-Strike.
Hege «Hedje» Botnen er Counter-Strike (CS)proff, og en av ikke veldig mange kvinner i det norske miljøet. Med CS-erfaring tilbake til 2003 må hun også kunne anses for å være en veteran i gamet.Siden 2013 har hun spilt profesjonelt i CS:GO, CS-versjonen som kom ut i 2012 og atter samlet miljøet til ett CS-rike etter at det hadde oppstått en splittelse der ikke alle hadde gått med på endringene som kom i CS-oppdateringen «Source» sent i 2004 og i stedet holdt seg til CS1.6 fra 2003.Inntil 20. februar i år hadde Botnen over 8.000 loggførte timer med CS:GO. Et normalt tariff-årsverk i arbeidslivet er til sammenligning 1695 timer. Botnen regner med det må ha gått en 5-6000 timer også i CS1.6, der hun var profesjonell utøver fra 2006-2007.TID. Nettopp tid er noe som kreves for å bli proff, mener Botnen.- Tid. Selvinnsikt. At du kan ta konstruktiv tilbakemelding. At du er villig til å presse deg selv til å bli bedre. Du må gjerne ha riktig kosthold og trene ordentlig, men mest av alt er tid og vilje til å legge ned det som kreves det som skal til for å bli proff, sier hun.Av ferdigheter går det på mekaniske skills, forklarer Botnen. Rett og slett evnen til å bevege datamusa så presist som mulig, og trykke på riktig kombinasjon av tastetrykk.- Det er koordinasjon øye-hånd. Og så har du reaksjonsevne og kommunikasjonsevne, det er viktig at du klarer å være nøyaktig og presis i det du sier. I tillegg er det strategi og lagarbeid. Det er mye som skal klaffe for å bli god!SKADET. Botnen hadde i barndommen i Mosjøen flere kamerater som spilte dataspill, deriblant CS, og hun spilte en del selv også. Men Botnen spilte også fotball. Og i sluttspillet av en siste turnering som ble foretatt før mange skulle flytte hjemmefra for å studere, ble Botnen utsatt for en takling som gjorde at hun måtte bæres av banen.En ko
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Nettverk 11.09.2024
Ny opplæringslov gir rett til å fullføre en videregående utdanning, gjøre flere omvalg og skaffe seg yrkeskompetanse. I realiteten betyr det rett til et fagbrev.
Nettverk 11.09.2024
LOs sommerpatrulje har i over tre tiår sjekket arbeidsforholdene for unge arbeidstakere. Nettverk ble med EL og ITerne Leif Johan Lavik (23) og lærling Maria Thorsen (20) på patrulje i Bergen.
Nettverk 11.09.2024
Vi ble med på vårrengjøring på Sørlandet, med flyvende motorsag.
Nettverk 11.09.2024
Nettverk 11.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt