AddToAny

SLIK SKAL UNGDOMMEN LOKKES TIL MATFAGENE

SLIK SKAL UNGDOMMEN LOKKES TIL MATFAGENE
Rekrutteringen til restaurant- og matfag svikter og landbruks- og matminister Olaug Bollestad jakter på gode råd for å snu trenden. Derfor hadde hun med seg en næringslivsdelegasjon til messen Grüne Woche i Berlin i januar. Resultatet ble et rådgivende utvalg som i løpet av året skal identifisere mulige tiltak.
Det ser mørkt ut, og tallene bekymrer både politikere, næringsliv og utdanningsinstitusjonene: Ungdom svikter alle typer matfag. Restaurantog matfag hadde i fjor det laveste søkertallet av alle utdanningsprogrammene på yrkesfag, og har også de siste årene hatt den høyeste frafallsprosenten. Over 50 prosent fullfører ikke utdanningsforløpet. Samtidig er det stor mangel på kokker her i landet. Reiselivet melder om at det mangler 800-1000 kokker på landsbasis for å dekke behovet i bransjen, opplyser landbruks- og matdepartementet.
Dette er en verkebyll for regjeringen som har satt seg et mål om at Norge innen 2030 skal bli en matnasjon, og ønsker å lage en strategi for dette. - En forutsetning for å nå dette målet er god kompetanse gjennom hele verdikjeden for mat. Det betyr at vi må sikre oss en langsiktig rekruttering til matindustrie
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt