Dagligvarehandelen
26.11.2019
Dagligvarekjedene må ta et større ansvar for å redusere matsvinnet hos forbrukerne, blant annet med færre 3 for 2-tilbud.
- Vi må samarbeide mer for å bidra til at matsvinnet reduseres, mener kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett.
Kaster ikke mindre mat
Nylig publiserte Matvett nye tall fra matsvinnarbeidet. I årets rapport konkluderer de med at systematisk nedprising av varer i butikk er et tiltak som fungerer godt for å redusere svinnet. Men selv om matsvinnet reduseres totalt, er det lite reduksjon å spore hjemme hos folk.
- Ja, lite tyder på at matsvinnet hos forbrukerne er på vei ned, dessverre. Dette indikerer at matbransjen, sammen med myndighetene, har et viktig arbeid foran seg knyttet til å få det ned, i tillegg til å redusere eget matsvinn, sier Anne Marie Schrøder.
- Dette er et ansvar som ikke bare kan overlates til forbrukerne alene, legger hun til.
- Ikke press varer på folk
- Det viktigste tiltaket mot forbruker fra dagligvarehandelen, slik vi ser det, er å ikke p
Gå til medietKaster ikke mindre mat
Nylig publiserte Matvett nye tall fra matsvinnarbeidet. I årets rapport konkluderer de med at systematisk nedprising av varer i butikk er et tiltak som fungerer godt for å redusere svinnet. Men selv om matsvinnet reduseres totalt, er det lite reduksjon å spore hjemme hos folk.
- Ja, lite tyder på at matsvinnet hos forbrukerne er på vei ned, dessverre. Dette indikerer at matbransjen, sammen med myndighetene, har et viktig arbeid foran seg knyttet til å få det ned, i tillegg til å redusere eget matsvinn, sier Anne Marie Schrøder.
- Dette er et ansvar som ikke bare kan overlates til forbrukerne alene, legger hun til.
- Ikke press varer på folk
- Det viktigste tiltaket mot forbruker fra dagligvarehandelen, slik vi ser det, er å ikke p