AddToAny

Derfor stiller disse ni sykepleiere til valg

Vi har spurt sykepleiere fra ulike partier om hvorfor de stiller til valg i år.
Se svarene til sykepleierkandidater fra:

Arbeiderpartiet - Høyre - Senterpartiet - Miljøpartiet De Grønne - Fremskrittspartiet - Sosialistisk Venstreparti - Venstre - Kristelig Folkeparti - Rødt

Sykepleien sendte kandidatene fire likelydende spørsmål:

Hvorfor stiller du som kandidat i årets kommunevalg?

Hvilke saker vil du jobbe spesielt for, dersom du blir valgt inn?

Hva har du med deg fra sykepleieryrket inn i politikken?

Hvorfor bør nettopp sykepleiere stemme inn deg?

Her er hva de svarte:

Hilde Sprækenhus (født 1982)

2.-kandidat/varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Vega

Helsesykepleier

- Hvorfor stiller du som kandidat i årets kommunevalg?

- Jeg stilte til valg første gang i 2011 og kom inn i kommunestyret. Jeg syntes det var veldig lærerikt og interessant og valgte derfor å stille til valg igjen i 2015. Da fikk jeg plass i formannskap og ble valgt til varaordfører. Det politiske engasjementet har økt med erfaring. Derfor stiller jeg til valg også i år.

- Hvilke saker vil du jobbe spesielt for, dersom du blir valgt inn?

- Den viktigste saken jeg kommer til å jobbe med, er hele, faste stillinger. At ansatte ikke får huslån, ikke får mulighet til å tjene opp full pensjon og er avhengige av å ha en partner for å kunne klare seg økonomisk, er uakseptabelt. Ufrivillig deltid er særlig et problem i helsevesenet og i kvinnedominerte yrker. Hele, faste stillinger skal på plass i løpet av kommende valgperiode.

- Hva har du med deg fra sykepleieryrket inn i politikken?

- Jeg har vært fagorganisert helt fra jeg var sykepleierstudent og har med meg erfaringer fra organisasjonsliv. Sykepleierutdanningen og yrkeserfaring har jeg med i høyeste grad; det å møte ulike mennesker, være aktivt lyttende, tørre å ta ansvar.

- Hvorfor bør nettopp sykepleiere stemme inn deg?

- Det kan være tøft å være folkevalgt i dagens samfunn. Det handler ofte om «harde» verdier som økonomi, lovkrav, statistikk og så videre. Å ha folkevalgte i kommunestyret som også kan ha fokus på de «mykere» verdiene er viktig. Der tror jeg sykepleiebakgrunnen er viktig. Derfor bør sykepleiere stemme på sykepleiere i dag. Godt valg!

Iren Anita Halbostad (født 1952)

4.-kandidat for Høyre i Namsos

Geriatrisk sykepleier

Jeg ønsker å jobbe med økt bemanning på sykehjem og heltidsstillinger for sykepleiere.

Jorid Oliv Jagtøyen (født 1971)

1.-kandidat for Senterpartiet i Melhus. Tidligere ordfører.

Bedriftssykepleier og bonde

- Hvorfor stiller du som kandidat i årets kommunevalg?

- Fordi jeg vet jeg kan gjøre en forskjell i samfunnet.

- Hvilke saker vil du jobbe spesielt for, dersom du blir valgt inn?

- Skole, eldreomsorg, bolig, heltid/deltid.

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt