Kjøkkenskriveren
09.04.2019
Det er bare de færreste av oss som klarer å motstå saftig gjærbakst. Det er nok den enkle forklaringen på at tangzhong-metoden feier som en farsott over norske bakebord. Med litt asiatisk hjelp er det ikke lenger noe hokus pokus å få til saftige og luftige boller.
Torunn Nordbø er utdannet baker og er daglig leder av Opplysningskontoret for brød og korn. Hun inviterer gladelig til gjærbakst-lunsj slik at vi skal få lære den japanske tangzhong-metoden trinn for trinn. I korthet handler metoden om å øke væskemengden i deigen inntil 75 prosent. Dette får man til ved å lage en jevning av mel og væske, som tilsettes deigen. På den måten blir baksten luftigere og saftigere. Den holder seg også ferskere mye lenger.
- Lenger holdbarhet er en stor fordel. Lussekatter blir for eksempel ofte fort tørre. Med denne metoden kan de gjerne lages dagen før, sier Torunn Nordbø. Nordbø deler gladelig to populære oppskrifter hvor formelen er regnet ut på forhånd. Om man vil gjøre om egne oppskrifter til tangzhong-metoden, e
Gå til mediet- Lenger holdbarhet er en stor fordel. Lussekatter blir for eksempel ofte fort tørre. Med denne metoden kan de gjerne lages dagen før, sier Torunn Nordbø. Nordbø deler gladelig to populære oppskrifter hvor formelen er regnet ut på forhånd. Om man vil gjøre om egne oppskrifter til tangzhong-metoden, e