AddToAny

TA GJÆRBAKSTEN TIL NYE HØYDER

TA GJÆRBAKSTEN TIL NYE HØYDER
Det er bare de færreste av oss som klarer å motstå saftig gjærbakst. Det er nok den enkle forklaringen på at tangzhong-metoden feier som en farsott over norske bakebord. Med litt asiatisk hjelp er det ikke lenger noe hokus pokus å få til saftige og luftige boller.
Torunn Nordbø er utdannet baker og er daglig leder av Opplysningskontoret for brød og korn. Hun inviterer gladelig til gjærbakst-lunsj slik at vi skal få lære den japanske tangzhong-metoden trinn for trinn. I korthet handler metoden om å øke væskemengden i deigen inntil 75 prosent. Dette får man til ved å lage en jevning av mel og væske, som tilsettes deigen. På den måten blir baksten luftigere og saftigere. Den holder seg også ferskere mye lenger.
- Lenger holdbarhet er en stor fordel. Lussekatter blir for eksempel ofte fort tørre. Med denne metoden kan de gjerne lages dagen før, sier Torunn Nordbø. Nordbø deler gladelig to populære oppskrifter hvor formelen er regnet ut på forhånd. Om man vil gjøre om egne oppskrifter til tangzhong-metoden, e
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt