AddToAny

KOSTTILSKUDD - TRENGER VI DET?

KOSTTILSKUDD - TRENGER VI DET?
Rådet fra helsemyndighetene er at vi får det vi trenger av vitaminer og mineraler gjennom et vanlig og variert kosthold. Hvorfor er det så mange av oss som likevel spiser vitamintabletter for sikkerhets skyld eller urteekstrakter for å få mer overskudd i hverdagen?
For å slå det endelig fast: Ja, vi får i oss det vi trenger av næringsstoffer gjennom et sunt og variert kosthold. Da får vi et velbalansert inntak av de ulike vitaminene og mineralene, og de tas opp i kroppen på en god måte fra naturlige matvarer.

SUNN MAT
Grønnsaker, frukt og bær er viktige kilder for mange av vitaminene og mineralene vi trenger. I tillegg har de rikelig med fiber og mange ulike antioksidanter. Disse stoffene forsterker hverandre når de spises i sin naturlige form i maten, og vi får i oss næringsstoffene i riktige mengder. Tas de enkelte næringsstoffene ut og puttes inn i en pille, kan opptaket og nytten av dem endres. Anbefalingen om 5 om dagen er fortsatt gjeldende!
Meieriprodukter er viktige kilder til kalsium, jod og proteiner for å nevne noen av næringsstoffene. Tre meierienheter per dag, for eksempel 1 glass melk, ost til en brødskive og 1 yoghurt, dekker en betydelig del av dagsbehovet.
Grove kornprodukter er rike på mange av B-vitaminene, selen, jern, fiber og andre næringsstoffer. Det anbefales å spise minst 2 måltider med grove kornprodukter daglig.
2-3 fiskemåltider ukentlig gir proteiner av god kvalitet, omega-3 fettsyrer, vitamin D og jod, for å nevne noen av de gode helseeffektene derfra. Så konklusjonen er altså fortsatt: Å spise variert og sunn mat er den beste forsikringen vi har på å få i oss det kroppen trenger for å fungere bra, sikre god helse og forebygge sykdom!

FLERE NÆRINGSSTOFFER FØR?
Mange velger å t
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt