Baker og Konditor
30.11.2018
Det kjente franske konditoriet Ladurée har 85 butikker spredt over hele verden. Denne julen vil de bli fylt av norskinspirerte produkter signert konditor Sverre Sætre.
I APRIL I ÅR fikk Sverre Sætre en telefon fra Paris. Det var sjefen for Ladurée, David Holder, som lurte på om den norske konditoren ville hjelpe dem med å lage årets julekolleksjon.
- Jeg dro ned på et møte, og det var full klaff med en gang. Det ble starten på en lang og givende prosess med mange flere turer til Paris for min del, forteller Sætre.
Det er første gang i Ladurées 156 år lange historie at en konditor fra et annet land inviteres med på et slikt samarbeid. «I år har vi revet i stykker regelboken vår og åpnet opp for en ny kreativ strategi. Fra og med julen 2018 vil vi invitere talentfulle konditorer fra hele verden til å puste nytt liv i kolleksjonene våre», forklares det i en pressemelding, der det også understrekes at Ladurée, parallelt med dette, vil «fortsette å tilby det ypperste innen klassisk fransk konditorkunst».
- Hos Ladurée er de ekstremt opptatt av å ta vare på tradisjonene, samtidig som de også er veldig innovative og har et stort fokus på fornyelse. For meg har det vært et eventyr å få jobbe i et konditori med så mye lidenskap, kreativitet og fagkunnskap, sier Sætre.
Måtte droppe multer
Ladurée ble startet av mølleren Loui
Gå til mediet- Jeg dro ned på et møte, og det var full klaff med en gang. Det ble starten på en lang og givende prosess med mange flere turer til Paris for min del, forteller Sætre.
Det er første gang i Ladurées 156 år lange historie at en konditor fra et annet land inviteres med på et slikt samarbeid. «I år har vi revet i stykker regelboken vår og åpnet opp for en ny kreativ strategi. Fra og med julen 2018 vil vi invitere talentfulle konditorer fra hele verden til å puste nytt liv i kolleksjonene våre», forklares det i en pressemelding, der det også understrekes at Ladurée, parallelt med dette, vil «fortsette å tilby det ypperste innen klassisk fransk konditorkunst».
- Hos Ladurée er de ekstremt opptatt av å ta vare på tradisjonene, samtidig som de også er veldig innovative og har et stort fokus på fornyelse. For meg har det vært et eventyr å få jobbe i et konditori med så mye lidenskap, kreativitet og fagkunnskap, sier Sætre.
Måtte droppe multer
Ladurée ble startet av mølleren Loui