Peter Lakselvnes (34) kan nyte utsikten mot fjord og fjell fra panoramaet i stua, i trygg forvissning om at det er mulig å tjene penger på 120 melkegeiter og kvote på 65 tonn. 22 tonn av dette er leid. Om vinteren sper han på med brøyting for kommunen.
Fjøset er bygd om i to omganger, og ytelsen økte etter at besetningen ble sanert i 2008 med støtte fra Friskere geiter-prosjektet. Han er kvitt infeksjonssykdommen CAE og byller på dyra. Flokken er frisk og rask.
To arbeidsplasserPeter er i en fase hvor han ser etter flere bein å stå på, og har lyst til å prøve ammeku. Han har fått tak i en plasthall og har mer enn nok beite. I første omgang ser han for seg fem-seks kyr.
Han skal også starte et forprosjekt med lokal foredling av geit- og kjekjøtt. Salget av kjekjøtt har økt i Nord-Norge de siste årene, og dette er god ressursutnyttelse.
- Prøv kje på grillen, det er nydelig, reklamerer han.
Målet er at gården i