AddToAny

Volkswagens største produkt er pølser

Volkswagens største produkt er pølser
Bilfabrikkens største produkt kommer fra slakteriet. Hvert år lager Volkswagen 6,3 millioner currywurst under navnet «Volkswagen originaldel 199 398 500 A».
Volkswagen selger flere karripølser enn biler. - I fjor produserte vi 8,3 millioner pølser her. 6,3 millioner av dem var currywürst, forteller Dietmar Schulz. Han er sjef for næringsmiddelproduksjon hos Volkswagen.
Næringsmiddelproduksjon? Ja, hovedkvarteret til bilkonsernet i Wolfsburg rommer egne bussruter, Europas største private jernbanestasjon - og et eget slakteri.
Volkswagen har laget mat til staben sin helt siden fabrikken åpnet i 1938. Den gangen var grunnen at fabrikken lå så avsides til. Wolfsburg, som i dag har 124 000 innbyggere, ble grunnlagt for å skaffe boliger til Volkswagen-arbeiderne.

TAKK FOR HANDELEN
De første karripølsene fra konsernets eget slakteri kom på menyen i 1973. De var så gode at flinke selgere begynte å slenge med en pakke pølse til nybilkjøperne som takk for handelen - og i dag er pølsene på plass både i supermarkedene til Edeka-kjeden og hos cash & carry-grossisten Metro. Og selvsagt på Volkswagen-Arena, der VfL Wolfsburg spiller hjemmekampene sine i Bundesliga. - Sentralkjøkkenet her produserer mat for alle de seks vesttyske fabrikkene våre. 60-80 000 porsjoner om dagen, som cookand-chill, s
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

STØREN Hurtig nedkjøling av kjøtt kan ofte være en utfordring. På Norsk Kylling sin fabrikk i Trøndelag har de, som de første i Norge, installert Linde Gas' kjølesystem LIXSHOOTER® som med flytende nitrogen kjøler ned deigen jevnt i blanderen.
Kjøttbransjen 11.06.2020
Kjøttbransjen 11.06.2020
Global kjøttindustri synker med 5,3 prosent til 1,3 milliarder amerikanske dollar i 2020 på grunn av koronapandemien, ifølge GlobalData.
Kjøttbransjen 11.06.2020
Med nedlukkingen av Europas største garveriland, Italia, ble det en brå oppbygging av hudlageret hos Norilia i Skjeberg.
Kjøttbransjen 11.06.2020
MatPrat fyller 20 år i år og det skal bl.a. feires med ny logo i redesignet drakt.
Kjøttbransjen 11.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt