AddToAny

Volkswagens største produkt er pølser

Volkswagens største produkt er pølser
Bilfabrikkens største produkt kommer fra slakteriet. Hvert år lager Volkswagen 6,3 millioner currywurst under navnet «Volkswagen originaldel 199 398 500 A».
Volkswagen selger flere karripølser enn biler. - I fjor produserte vi 8,3 millioner pølser her. 6,3 millioner av dem var currywürst, forteller Dietmar Schulz. Han er sjef for næringsmiddelproduksjon hos Volkswagen.
Næringsmiddelproduksjon? Ja, hovedkvarteret til bilkonsernet i Wolfsburg rommer egne bussruter, Europas største private jernbanestasjon - og et eget slakteri.
Volkswagen har laget mat til staben sin helt siden fabrikken åpnet i 1938. Den gangen var grunnen at fabrikken lå så avsides til. Wolfsburg, som i dag har 124 000 innbyggere, ble grunnlagt for å skaffe boliger til Volkswagen-arbeiderne.

TAKK FOR HANDELEN
De første karripølsene fra konsernets eget slakteri kom på menyen i 1973. De var så gode at flinke selgere begynte å slenge med en pakke pølse til nybilkjøperne som takk for handelen - og i dag er pølsene på plass både i supermarkedene til Edeka-kjeden og hos cash & carry-grossisten Metro. Og selvsagt på Volkswagen-Arena, der VfL Wolfsburg spiller hjemmekampene sine i Bundesliga. - Sentralkjøkkenet her produserer mat for alle de seks vesttyske fabrikkene våre. 60-80 000 porsjoner om dagen, som cookand-chill, s
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt