Norsk Landbruk
06.02.2025
Trung Nguyen og Daniel Tran Huynh er godt i gang med å utvikle et mobilt hønseslakteri. De ønsker en slutt på at norske høner ender opp som matsvinn.
Jeg husker godt at vi kjøpte frosne høner, pakket i poser til ti kroner stykket, da vi kom til Norge på 1990-tallet. De siste fem årene har det nesten ikke vært mulig å få tak i norske høner i butikken, forteller Trung Nguyen.
Han er utdannet sivilingeniør og er gründer for Noumami, som driver med fermentering av norsk fisk og eksport av norsk fiskesaus. Sammen med Daniel Tran Huynh, som har mastergrad i administrasjon fra NMBU og jobber som konsulent, har han startet firmaet Norhens. Ideen er å utnytte norske høner som mat. Begge er fra Vietnam og har hønsekjøtt som en viktig del av kostholdet.
- Det er litt vanskeligere å lage retter med hønsekjøtt enn med kylling, men det er mulig. Det er både sunt og godt, og et rimelig alternativ til kylling. Derfor synes jeg det er rart at man kaster så mye potensiell mat i Norge, sier Huynh.
DESTRUERES
Det er rundt fire millioner verpehøner i Norge. De blir vanligvis utrangert etter 78 uker og st
Gå til medietHan er utdannet sivilingeniør og er gründer for Noumami, som driver med fermentering av norsk fisk og eksport av norsk fiskesaus. Sammen med Daniel Tran Huynh, som har mastergrad i administrasjon fra NMBU og jobber som konsulent, har han startet firmaet Norhens. Ideen er å utnytte norske høner som mat. Begge er fra Vietnam og har hønsekjøtt som en viktig del av kostholdet.
- Det er litt vanskeligere å lage retter med hønsekjøtt enn med kylling, men det er mulig. Det er både sunt og godt, og et rimelig alternativ til kylling. Derfor synes jeg det er rart at man kaster så mye potensiell mat i Norge, sier Huynh.
DESTRUERES
Det er rundt fire millioner verpehøner i Norge. De blir vanligvis utrangert etter 78 uker og st


































































































