AddToAny

Vil ha landbruket inn i Landbrukskvartalet

Det meste av Bondelagets kapital ligger i eiendommen som heter Landbrukskvartalet. Bondelaget har i flere år jobba for å få på plass en reguleringsplan for å utvikle den, og bystyret i Oslo har endelig landa en endelig reguleringsplan for eiendommen.
Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Bondelaget, håper så mange som mulig av landbrukets organisasjoner på sikt vil flytte inn i Landbrukskvartalet.
- Jeg er opptatt av landbruksfamilien, og det ville vært bra å samle stort og smått i familien. Det å leie kontorplass i Landbrukskvartalet innebærer at leien går tilbake til norske bønder og det er jo er jo en tilleggsverdi i denne sammenheng. Vi kommer til å utforske mulighetene når vi skal se på hvem som skal holde til her, sier Hjørnegård.

Landbruket og byen
Landbrukskvartalet ligger sentralt på Grønland, og Hjørnegård mener det er viktig at landbruket bidrar positivt i byutviklingen.
- Vi skal ikke lukke kvartalet som mange andre rundt her, det blir store arealer med allment tilgjengelig byrom, der den tidligere meierihistorien fremheves. Det blir åpent for publikum, med butikker, barer og restauranter på bakkeplan, sier Hjørnegård.
- Vi synes det er veldig fint at vi skal bidra til levende byliv i dette kvartalet. Jeg tror det vil gjør en forskjell, og det synes vi det er bra at
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

I februar i fjor kjøpte Jenny Kleppe gården i Hå kommune som er farens barndomshjem og farmoren og farfarens livsverk. - Jeg føler jeg ble født til dette, sier hun.
Bondebladet 13.06.2024
Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) har offisielt bekreftet Norges fristatus for smittsom lungebetennelse hos storfe.
Bondebladet 13.06.2024
Mett landbruk i Orkland vil gjerne vere eit utstillingsvindauge for det midtnorske landbruket. Mange var innom messa.
Bondebladet 13.06.2024
De nyeste analysene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet bekrefter at det er mellom 56-73 ulver i Norge.
Bondebladet 13.06.2024
Innen 1. november skal Tine være klar til å sette melkeprisen selv. - Dette er en stor endring i norsk melkeproduksjon, og vi jobber med å finne en modell som kan stå seg over tid, sier Tine-direktør.
Bondebladet 13.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt