AddToAny

Vil ha landbruket inn i Landbrukskvartalet

Det meste av Bondelagets kapital ligger i eiendommen som heter Landbrukskvartalet. Bondelaget har i flere år jobba for å få på plass en reguleringsplan for å utvikle den, og bystyret i Oslo har endelig landa en endelig reguleringsplan for eiendommen.
Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Bondelaget, håper så mange som mulig av landbrukets organisasjoner på sikt vil flytte inn i Landbrukskvartalet.
- Jeg er opptatt av landbruksfamilien, og det ville vært bra å samle stort og smått i familien. Det å leie kontorplass i Landbrukskvartalet innebærer at leien går tilbake til norske bønder og det er jo er jo en tilleggsverdi i denne sammenheng. Vi kommer til å utforske mulighetene når vi skal se på hvem som skal holde til her, sier Hjørnegård.

Landbruket og byen
Landbrukskvartalet ligger sentralt på Grønland, og Hjørnegård mener det er viktig at landbruket bidrar positivt i byutviklingen.
- Vi skal ikke lukke kvartalet som mange andre rundt her, det blir store arealer med allment tilgjengelig byrom, der den tidligere meierihistorien fremheves. Det blir åpent for publikum, med butikker, barer og restauranter på bakkeplan, sier Hjørnegård.
- Vi synes det er veldig fint at vi skal bidra til levende byliv i dette kvartalet. Jeg tror det vil gjør en forskjell, og det synes vi det er bra at
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Innlegget «Nortura er ein topptung og byråkratisk organisasjon» av Tor Jacobsen Ualand var eit «svingodt» innlegg. Godt der er nokon som vågar setja ord på ting og tang. Og be folk halda kjeft når det gjeld Nortura er heilt bak mål.
Bondebladet 22.09.2023
Landbruksdirektoratet holder ekstraordinær auksjon av importkvote for matkorn i begynnelsen av oktober.
Bondebladet 21.09.2023
Byrådet i Oslo vedtar onsdag en plan der maten som serveres i kommunens fritidsklubber, AKS og barnehager skal være kjøttfri.
Bondebladet 21.09.2023
Sauebøndene i Tingvoll finner ikke igjen lamma sine. Heller ikke de på inngjerda hjemmebeite. På denne halvøya er det gaupa som er prioritert. Nå vil sauebøndene ut av rovdyrprioritert sone.
Bondebladet 21.09.2023
Bondebladet 21.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt