Baker og Konditor
16.02.2018
Foodsoft lanserer nå systemet My Food Office som skal forenkle bakerienes arbeid med varedeklarasjoner, oversikt over allergener, grovhetsberegning og næringsberegning.
Mannen bak Foodsoft er Martin Lang. Han er sønn av Bente og Hans Martin Lang som inntil nylig har drevet Ivar Halvorsen i Sandefjord. Selv om han ikke valgte bakereller konditoryrket, har han tilbragt utallige timer i bakeriet opp gjennom årene.
Ble inspirert i familiebakeriet
- Jeg er jo mer eller mindre oppvokst i bakeriet. Jeg har sett på nært hold at det å drive bakeri er arbeidskrevende og at man stadig må forholde seg til nye krav og regelverk. Jeg opplevde at den tiden bakeriet skulle brukt på å bedre bunnlinja, gikk med til tidkrevende papirarbeid, sier Lang.
- I Ivar Halvorsen hadde vi 650 produkter og brukte 450 råvarer. Hver av råvarene har cirka 20 datapunkter som du må ha kunnskap om for riktig merking. Til sammen blir det 9000 datapu
Gå til medietBle inspirert i familiebakeriet
- Jeg er jo mer eller mindre oppvokst i bakeriet. Jeg har sett på nært hold at det å drive bakeri er arbeidskrevende og at man stadig må forholde seg til nye krav og regelverk. Jeg opplevde at den tiden bakeriet skulle brukt på å bedre bunnlinja, gikk med til tidkrevende papirarbeid, sier Lang.
- I Ivar Halvorsen hadde vi 650 produkter og brukte 450 råvarer. Hver av råvarene har cirka 20 datapunkter som du må ha kunnskap om for riktig merking. Til sammen blir det 9000 datapu