AddToAny

- VI MÅ SKAPE EN NY FAGKULTUR

- VI MÅ SKAPE EN NY FAGKULTUR
Diplombaker Erlend Løken Volden brenner for bakerfaget og vil jobbe for å heve kunnskapsnivået hos norske bakere. Han tror det er en nødvendighet for å matche en stadig tøffere konkurranse fremover.
Coach på BKL, diplombaker, produktutvikler i W. B. Samson og medlem i svennenemnda i Oslo og Akershus, Erlend Løken Volden, mener fagkunnskapen hos bakerne må heves.
- Hvis bransjen skal overleve så må vi være best, vi må skille oss ut på kvalitet målt opp mot konkurransen, som er nye helsetrender, nye cafékonsepter, økt bruk av norskdyrket korn, og derav større kvalitetsvariasjoner på melet, stadig mer kvalitetshungrige kunder og spesielt import.
- Fremtidens baker må se mulighetene og kunne løse alle utfordringer som bakerfaget legger i veien og hun må forstå sammenhengen mellom det praktiske og det teoretiske, sier Løken Volden.

Utfordringene
- Bransjen må se mulighetene, men hva betyr egentlig det?
- Hvis vi skal ta disse mulighetene, så må vi evne å gjøre det. Vi må ligge i forkant av utviklingen og være forberedt. Derfor trenger vi fagkunnskap, sier Løken Volden.

- Hva er egentlig fagkunnskap?
- Først må vi ta fagskolen tilbake, og deretter må den fylles med faglig innhold. Teori og praksis må gå hånd i hånd. Elevene, læ
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt