AddToAny

Vi må fortsatt snakke om den gamle regla, heltidsproblematikken

Vi må fortsatt snakke om den gamle regla, heltidsproblematikken
Fra grasrota Vi må fortsatt snakke om den gamle regla, heltidsproblematikken Noen har sagt at nå må vi gi oss med de der heltidsgreiene. De kan gjerne gi fra seg deler av sin stillingen sin hvis full stilling ikke er så viktig for dem.
Det er mange som vil ha prosentene deres.

Eivind Senneset

Hjelpepleier og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Askøy

Du tenker kanskje at det er unødvendig med nok et innlegg om heltid. Jeg påstår at jeg har de ansatte i ufrivillig deltid i ryggen når jeg sier nei.

Ansatte i helse og omsorgstjenestene var slitne før pandemien inntraff på toppen av den ordinære driften. Slitne av å løpe på vakta, tissetrengte og tørste, for skal man rekke alle vaktens gjøremål har du hvert fall ikke tid til å gå på do.

Hvorfor er det sånn at de som trenger helsehjelp, omsorg og en å prate med blir nedprioritert av politikere? Politikere snakker pent om kvalitet og brukerfokus, men hva med å se hele bildet?

Brukere av tjenestene våre fortjener uthvilte ansatte, i full stilling, for å få best mulig kvalitet.

Er det greit at de skal møte flere forskjellige ansatte i løpet av døgnet, uken og året? Eller vil vi at de skal ha færrest mulig ansatte å forholde seg til?

Mer komplekst sykdomsbilde.

Sykehjem anno 2006: Det var avdelinger med åtte beboere, og mange ansatte hadde deltidsstillinger. Det er 15 år siden jeg selv sto med pyntestilling og mobilen i h

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Medlemmene i det såkalte HUK-området får lønnsstigning på linje med staten.
Fagbladet 22.06.2021
Mer enn ti år etter Linn Henriksen kom inn i Nav-systemet, er hun ennå ikke ferdig avklart for jobb eller trygd. SV og Rødt vil endre Nav.
Fagbladet 22.06.2021
Sjekk tipsene fra LOs sommerpatrulje! I sommer skal over hundre tusen arbeidstakere under 20 år ut i jobb. Mange for første gang. Bjarne Lagesen er leder for LOs sommerpatrulje og har gode råd.
Fagbladet 22.06.2021
SIDE 31-58
Fagbladet 21.06.2021
Ingen ambulansearbeidere i Oslo 22. juli 2011 fikk gå av vakt før de svarte på et helt sentralt spørsmål fra kollegaen Thor: Hvordan har du det?
Fagbladet 21.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt