AddToAny

Verner hele Norrge

Regjeringen styrker beredskapen i Norge i forbindelse med den urolige situasjonen i Europa. I Heimevernet er soldatene klare til å rykke ut for lokalsamfunnet om krisen skulle ramme.
En grønn bil står fast i grøfta like før krysset der E6 kan ta deg mot Narvik til venstre eller Mosjøen til høyre.
Den uavbrutte tutingen kan høres på alle De syv søstre.
Raskt kommer flere grønne biler til. På to av dem titter et hode opp av taket med svære våpen rettet framover. Ut kommer flere bevæpnede soldater og hunder i bånd.
I den havarerte bilen henter de ut en skadet mann. En pinne som er limt på leggen er delt i to, som et brukket leggbein. Mannen er tildekket i noe som skal ligne blod. Han jamrer seg idet han blir lagt på en båre og inn i militærambulansen.
Innsatsstyrke Heron i Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt 14 (HV-14) øver på å håndtere bilulykke med skadd person.
Det er lek, men alle tar det på alvor. For plutselig kan det bli ekte.

Overalt - alltid
Heimevernet (HV) består av 40 000 soldater i hele landet. Disse skal være klare til å bistå Forsvaret og lokalsamfunnet når det trengs, med mottoet overalt - alltid.
I Statsbudsjettet for 2023 er det foreslått å øke antall soldater. Regjeringen ønsker å øke antallet hvert år og å videreutvikle HV med høyere aktivitet.
Også i sommer bevilget regjeringen 300 millioner kroner ekstra til Heimevernet til trening.
LO-sekretær, Are Tomasgard leder Landsrådet for Heimevernet. Han sier at øving er viktig og at økt antall soldater bidrar til å styrke HV. Samtidig påpeker han at forsvarsstyrken ikke bare handler om antall soldater.
- Det handler også om materiell og øving. Hva som vil være et stort nok Heimevern i gitte situasjoner, er vanskelig å si. Men at et stort, godt utstyrt og øvd Heimevern til stede i hele landet vil gi betydelig forsvarsevne og dermed også stor avskrekkingseffekt. Dette underbygges av et større forskningsprosjekt om Heimevernet fram mot 2030, som nylig er utført av Forsvarets Forskningsinstitutt.
Han forteller at de har sett positive trekk de siste årene, men at det ikke er nok. Heimevernets struktur er utviklet slik at det raskt kan bygges opp et mye større Heimevern ved økte bevilgninger.
- Det har skjedd en del pos
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Prisene går i taket og regjeringspartiene stuper på meningsmålingene. Hvordan skal de klare å snu trenden? Tillitsvalgte har mange innspill.
Posthornet 14.12.2022
HR-systemet «Myplace» rulles ut i januar. Her får ansatte oversikt over «alt» rundt sitt arbeidsforhold. Det er bra, mener mange. Samtidig skortet det ikke på spørsmål fra tillitsvalgte.
Posthornet 14.12.2022
Fagforbundet Post og finans deltok på UNI Global Unions Europakonferanse. - Det var veldig nyttig og interessant, sier flere av deltakerne fra Norge.
Posthornet 14.12.2022
Norske Elin Larsen var med å arrangere konferanse for tillitsvalgte fra hele verden i Dublin.
Posthornet 14.12.2022
Uka etter Black Friday røk fjorårsrekorden. Terminalsjef Aril Becher er ikke overrasket. - Hvert år er det rene tsunamien av pakker uka etter Black Friday, sier han.
Posthornet 14.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt