AddToAny

Varsler det strammeste statsbudsjettet på over 20 år: - Mange hadde nok ønsket seg mer

Ikke på sine over 20 år i Storting og regjering har Jonas Gahr Støre (Ap) tatt tøffere tak som politiker enn med innstrammingene i årets statsbudsjett.
- Jeg har vært med i regjering og Stortinget i 20 år. Og det er ikke tatt tøffere tak enn vi må gjøre nå. Det er ikke fordi det er spesielt trivelig, men fordi vi mener det er riktig og nødvendig. Og da må vi stole på det, sier statsministeren til NTB.

- Tror du mange blir skuffet?

- Det tror jeg nok. Fordi mange hadde nok ønsket seg mer. Men jeg håper etter hvert at det er forståelse for at dette er riktige grep å ta, sier Støre.

I forbindelse med Stortingets åpning denne uken har NTB har tatt en prat med både statsministeren og de største opposisjonspartiene om forventningene til årets statsbudsjett, som legges fram torsdag.

- Må ta tak tidlig

Både Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har gjentatte ganger advart om at årets budsjett blir meget stramt, og at mange kan bli skuffet.

- For første gang

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Luftambulanseflyene skal få nye eiere. Staten har ikke anledning til å få vite hvem som ender opp med eierskapet.
Fagbladet 08.12.2022
Med den digitale Ruteplanleggeren har de ansatte i hjemmetjenesten i Bø fått bedre tid til pasientene. - Det er forutsigbart og godt. Det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å åpne og se ruta mi, sier Jorun Jensen.
Fagbladet 08.12.2022
O} Halodi Robotics Er du klar for å få en robot som kollega? Ja, lyder svaret fra helsefagarbeider Fredrik Warhuus. Han har jobba med roboten «Eve». 50/0 Eve ruver 185 centimeter over bakken og veier cirka 80 kilo.
Fagbladet 08.12.2022
Dei får pengar frå skattebetalarane og foreldre. Nokre eigarar har over ein halv milliard i formue og 20 millionar kroner i inntekt.
Fagbladet 08.12.2022
Ap og Sp lekker mest til Høyre. Det er uvanlig store bevegelser blant velgerne nå, understreker valgforsker.
Fagbladet 08.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt