Kjøttbransjen
07.02.2019
Det mangler ikke på krevende saker i vår bransje. I fjor sommer opplevde vi en dramatisk tørke som førte til at mange bønder måtte slakte dyrene sine tidligere enn planlagt.
Vi lever med en ubalanse i råvaremarkedet og til tider overproduksjon. Og 2019 startet med et sterkt fokus på bærekraft og kjøtt, gjennom EAT-rapporten.
Selv om vi har mange krevende saker, må vi ikke glemme de positive sidene ved norsk landbruk. De siste ukene har vi sett mange stemmer i debatten som trekker fram et landbruk som på svært mange områder er fremst i verden. Vi vet at det norske landskapet og klimaet gir gode forutsetninger for å produsere kjøtt. Vi vet at vi har blant de friskeste dyra i verden og dermed lavest bruk av antibiotika. Vi har en unik dyrehelse som påvirker klimaavtr
Gå til medietSelv om vi har mange krevende saker, må vi ikke glemme de positive sidene ved norsk landbruk. De siste ukene har vi sett mange stemmer i debatten som trekker fram et landbruk som på svært mange områder er fremst i verden. Vi vet at det norske landskapet og klimaet gir gode forutsetninger for å produsere kjøtt. Vi vet at vi har blant de friskeste dyra i verden og dermed lavest bruk av antibiotika. Vi har en unik dyrehelse som påvirker klimaavtr