AddToAny

UTVIDET DESIGNERROLLE

UTVIDET DESIGNERROLLE
Design for designens skyld, eller design som bidrar til sosial forandring? Sverre Uhnger har prøvd begge deler.
Allerede på bachelorstudiet ved KHiB interesserte Sverre Uhnger seg for sosialt entreprenørskap. Han likte tanken på design som noe mer enn formgivning.

Det førte til et samarbeid med Others (tidligere Sally Ann), som er en kommersiell virksomhet eid av Frelsesarmeen, der salget skjer på normal forretningsmessig måte, bortsett fra at all inntekt går til å videreutvikle konseptet og skape flere arbeidsplasser.

- Det var jeg som tok kontakt, og jeg så det var behov for det jeg kunne, sier han. Han reiste i flere omganger til Bangladesh, der Others har en fabrikk hvor det produseres forskjellige treprodukter.

En viktig del av jobben hans var å vurdere verkstedet og tilrettelegge produksjonen best mulig. Å legge planer god tid i forveien, i forhold til treverk som skal tørkes og maskiner som skal brukes, er viktig.

- Det er en liten fabrikk, med enkle forhold. Produktene de lager, er designet med tanke på hva de har tilgjengelig av verktøy og fasiliteter. Utfra det designet jeg skohorn i en kort og en lang versjon, som nå selges gjennom Others nettbutikk, sier Uhnger.

Uhnger var med på å velge hvilken type trevirke som kunne brukes, for eksempel var det viktig å unngå å bruke de sårbare mangrovetrærne, som er viktig for å opprettholde biologisk mangfold og klima. De valgte i stedet å bruke et lettvoksende tre kalt gamary.«SKO
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

Arkitektnytt ønsker alle våre lesere en god sommer med lokalt tilsnitt. La deg deg for eksempel inspirere av arkitektkontoret Fragments sanke-app, med spiselige planter fra lokalmiljøet.
Arkitektnytt 03.07.2020
Arkitektbedriftene knuser tall i koronatider. Nå meldes det om en forsiktig positivitet før sommeren.
Arkitektnytt 02.07.2020
Statens vegvesen frister med nytt reisemål for nordmenn på sommertur. I dag åpner Flye 1389 av Knut Hjeltnes Arkitekter, som del av Nasjonale turistveger-prosjektet.
Arkitektnytt 02.07.2020
Fersk rapport fra Sintef viser hvordan sosial bærekraft og blandede bomiljøer kan gi bedre botilbud for eldre i fremtiden.
Arkitektnytt 01.07.2020
Ny veileder fra Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) skal bidra til å synliggjøre klimakonsekvenser og redusere utslipp i henhold til ambisiøs klimapolitikk i hovedstaden.
Arkitektnytt 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt