AddToAny

Ungskogpleie og tynning viktigst for å etablere flersjiktet skog

Viljen til å foreta lukkede hogster og gjøre grep for å etablere en mer robust og variert skog synes nå større enn på mange tiår. Men store arealer med overtett granskog vanskeliggjør dette i praksis.
Stedstilpasset skogbruk - hvordan få en mer robust og miljøvennlig skog?
Dette var tittelen på årets utgave av Oslo og omland friluftsråd og Skogselskapets årvisse Markasamling. Og selvsagt var befaringen lagt til Oslo kommunes skoger, der det gjennomføres et storstilt eksperiment. Der skal det i det rødgrønne byrådets ånd rett og slett legges om til et mer miljøvennlig og naturtilpasset skogbruk, tilpasset ønskene til de 700 000 innbyggerne som eier skogen. Spørsmålet er bare hvordan.

ØKONOMIEN ER UNDERORDNET
Seksjonssjef Knut Johansson har tumlet mye med dette spørsmålet. Og utgangspunktet for å prøve og feile er bedre enn hos skogeiere flest, med en marsjordre om at det økonomiske resultatet er underordnet friluftslivets og det biologiske mangfoldets behov. Skogen skal ha høy opplevelsesverdi, høy biologisk og økologisk kvalitet og bidra til et bedre klima, er den såkalte bestillingen fra «eierne». Men samtidig er det ønske om å utnytte ressursen til å produsere en viss mengde fornybart råstoff av god kvalitet. Og det e
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

I Norge og Finland er prisendringene ganske lik, mens prisene i Sverige holder seg relativt stabile. Og går det mindre norsk massevirke til Sverige(?)
Norsk Skogbruk 27.03.2023
Prisene på massevirke viser nå kronebeløp som vi ikke har sett på de 10 årene Norsk Skogbruk har fulgt statistikken fra Skogdata.
Norsk Skogbruk 27.03.2023
(29) er ansatt som leder for avdeling for plan og konsulenttjenester i Glommen Mjøsen Skog.
Norsk Skogbruk 24.03.2023
Geir Drangsland, den nyvalgte styrelederen i Norske Skog, etterlater ingen tvil om at han er en langsiktig eier i konsernet. Ellers er han litt forsiktig med å meddele sine planer, utover å si at ytterligere vekst og utvikling bør skje i Norden.
Norsk Skogbruk 24.03.2023
(57) er fra 1. februar ansatt i SB Skog som Driftssjef Nord. Daling er utdannet agronom fra Mære og sivilagronom fra NLH (1994).
Norsk Skogbruk 24.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt