Kjøttbransjen
22.08.2019
I Norge er inntaket av mettet fett fortsatt høyere enn det myndighetene anbefaler. Anbefalingen er at vi på sikt reduserer inntaket av mettet fett fra dagens 14 energiprosent til maksimum ti energiprosent.
Som et ledd i dette arbeidet vil prosjektet LipidInflammaGenes undersøke hvordan fett fra ulike animalske kilder påvirker helsa vår, og i hvilken grad.
STORE FORSKJELLER
Animalske matvarer som kjøtt- og meieriprodukter utgjør en stor del av vårt kosthold. 42 og 20 prosent av det mettede fettet i kosten vår kommer fra hhv. meieriprodukter og kjøttprodukter. I prosjektet LIpidInflamma-Genes studeres kjøtt fra storfe og svin i tillegg til meieriprodukter. For det er store forskjeller på sammensetningen av fettstoffer man finner i de ulike råvarene, og
Gå til medietSTORE FORSKJELLER
Animalske matvarer som kjøtt- og meieriprodukter utgjør en stor del av vårt kosthold. 42 og 20 prosent av det mettede fettet i kosten vår kommer fra hhv. meieriprodukter og kjøttprodukter. I prosjektet LIpidInflamma-Genes studeres kjøtt fra storfe og svin i tillegg til meieriprodukter. For det er store forskjeller på sammensetningen av fettstoffer man finner i de ulike råvarene, og