AddToAny

Tverrprofesjonell samarbeidslæring i simuleringslaboratoriet

Tverrprofesjonell samarbeidslæring i simuleringslaboratoriet
Tverrprofesjonelt rollespill ble brukt som pedagogisk metode i et pilotprosjekt for bioingeniør- og sykepleierstudenter.
Av Sahar Olsen og Anne Synnøve Røsvik, Bioingeniørutdanningen, Institutt for biologiske fag, NTNU Ålesund

Tverrprofesjonell samarbeidslæring i simuleringslaboratoriet.pdf (131 KB)

Helse- og sosialfag-utdanningene er pålagt å legge til rette for læring som kan bygge opp tverrprofesjonell samarbeidskompetanse til beste for pasienten. I stortingsmeldingen «Utdanning for velferd» (1) står argumenter og føringer for tverrprofesjonell samarbeidslæring (TPS):

«Behovet for økt samspill mellom aktører, utdanningsnivåer, fagområder og profesjoner stiller både utdanningssystemet og helse- og velferdstjenestene overfor store utfordringer, men gir også mange muligheter. Målet er å utdanne kandidater som har kompetanse til å gi morgendagens pasienter og brukere trygge, helhetlige og kvalitativt gode tjenester, og som ser sammenhengene mellom påvirkningsfaktorer og helse og velferd. Dette krever godt samarbeid og god bruk av ressurser på tvers av utdanningssystemet og tjenestene. Størstedelen av arbeidet med å tilpasse utdanningene slik at de svarer på framtidens kompetansebehov, må gjøres av utdanningsinstitusjonene, men de er avhengige av medvirkning fra helse- og velferdstjenestene for å lykkes med oppgaven».

Tverrprofesjonell samarbeidskompetanse består av god kunnskap om andres profesjoner, respekt for andres profesjoner og det å ha fell

Les mer

Flere saker fra Bioingeniøren

Tove Lekvas store ambisjon er å finne markører som revolusjonerer diagnostikken og behandlingen av svangerskapsforgiftning.
Bioingeniøren 03.11.2023
En pasient uten blødningstendens med svært forhøyet INR ga oss en spennende utfordring. Forklaringen måtte vi inn i dyreriket for å finne!
Bioingeniøren 03.11.2023
Innledning
Bioingeniøren 03.11.2023
Uansett hva du skal investere i på blodbanken, så spør LABEX - vi kan levere det meste f.eks. dataintegrerte blodposesentrifuger og blodoppbevaring. SIGMA 8KBS BLODPOSESENTRIFUGE
Bioingeniøren 03.11.2023
Årets økning i studiestøtte veier ikke opp for stigende priser i leiemarkedet og høye matvarepriser. - Alt blir bare dyrere og dyrere, og da klarer man ikke å leve bare på stipend og lån, forteller bioingeniørstudentene Hana Yusuf Abdi og Danielle Dulay.
Bioingeniøren 03.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt