AddToAny

TV 2 med omstridt dokumentar om overgangssak

TV 2 med omstridt dokumentar om overgangssak
Fotballklubben Stabæk reagerer og kaller dokumentaren spekulativ. TV 2 sender torsdag kveld en dokumentar om den såkalte overgangssaken. Dokumentaren har fått tittelen Frifinnelsen.
Det har fått Stabæk til å sende en mail til klubbens sponsorer.

Helhetsinntrykket er at den er spekulativ og ambisjonen er åpenbar, den ønsker å så tvil om den rettskraftige dommen samtidig som den er et forsøk på å renvaske TV 2 for de uriktigheter som de kom med i en tidlig fase av saken, skriver Stabæks styreleder Espen Moe i mailen, melder Nettavisen.

TV 2 slår tilbake og sier kanalen har gjort en balansert gjennomgang av saken.

- Dokumentaren er et sammendrag av hele saken, basert på dels nye opptak og dels opptak som aldri tidligere er publisert. Vi mener dette er en balansert gjennomgang av saken, der alle involverte parter får rikelig med anledning til å kommentere, forklare og utdype, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

- Det er slik at heller ikke rettssystemet er skjermet fra undersøkende journalistikk, men når man lager journalistikk på en rettskraftig dom, påhviler det ekstra aktsomhet. Dette kravet mener vi å ha oppfylt, mener nyhetsredaktøren.

TV 2 er for øvrig innklaget til Pressens Faglige Utvalg for å ha utlevert upubliserte lydopptak om samme overgangssak, i strid med Vær Varsom-plakatens punkt 3.6. Klager er fotballagent Jim Solbakken, via advokat.

Det klageren reagerer på, og som har utløst klagen til PFU, er at TV 2 skal ha utlevert lydopptak fra to telefonsamtaler mellom klager og TV 2s sportsjournalister til fotballmagasinet Josimar, opptak som TV 2 aldri har publisert, og som klager også mener ble tatt opp i skjul.

Les PFU-klagen mot TV 2 her

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 betegner dokumentaren som en balansert gjennomgang. Foto: Glenn Slydal Johansen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dagbladets stabsredaktør erstatter Bernt Olufsen som juryleder. Han får med seg to nye jurymedlemmer
Journalisten 24.09.2022
Slakter NRKs dekning av Oslo. Dagbladet skriver i dag at avisen har fått innsyn i et brev sendt NRK der samtlige gruppeledere i Oslo-politikken tar et oppgjør med dekningen av hovedstaden.
Journalisten 24.09.2022
Opplyser om at nyhetsredaktøren er inhabil i saker om Arfan Bhatti.
Journalisten 24.09.2022
I starten av september ble Henrik Evertsson dømt for å ha brutt gravfreden ved vraket av Estonia. Aktor anker nå dommen.
Journalisten 23.09.2022
Den iranske journalisten Nilufar Hamedi, som skrev den første saken om Mahsa Amini (22) som døde i varetekt hos moralpolitiet i Iran, er pågrepet.
Journalisten 23.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt