AddToAny

TV 2 i svart for 480.000 Get-kunder fra midnatt

TV 2 i svart for 480.000 Get-kunder fra midnatt
Skrudde av signalene. Det ble ikke enighet om en ny avtale mellom Get og TV 2 innen fristen midnatt søndag. Dermed mistet 480.000 Get-kunder TV2s kanaler.
- Vi sendte over vårt siste tilbud til Get klokka 23.40, tjue minutter før fristen, og var forberedt på å fortsette en forhandling om ny avtale på overtid. Men vi hørte ikke noe mer fra Get og ved midnatt skrudde de av signalene våre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til NTB.

Avtalen som reforhandles, regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler, slik at de kan legge kanalene i pakkene som de selger til sine kunder. Om lag 480.000 Get-kunder mistet signalene fra TV 2 ved midnatt.

Telia: - Beklager

- Vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Dette er ikke en løsning vi har ønsket. Vi har jobbet hardt for å komme til enighet, men vi har dessverre ikke klart det, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.

Ifølge Willand har forhandlingene med Telia og Get vært uvanlig harde, og hun mener et brudd mellom partene har vært uunngåelig.

- Telia har aldri vært interessert å bli enige med TV 2. De har gitt oss tre tilbud som alle var under dagens pris. Vi har aldri tidligere startet en forhandling med at de har tilbudt oss mindre enn før, sier Willand og legger til at Get er det selskapet som i dag betaler den laveste prisen i markedet.

- Ser mindre på TV 2

Ifølge Kampanje skal TV 2 ha bedt Telia om rundt 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby 100 millioner kroner mindre.

Telia skriver i en pressemelding at deres kunder ser stadig mindre på TV 2 og at de ikke vil betale mer enn de allerede gjør for et dårligere tilbud.

- Kundene ser stadig mindre på TV2s kanaler, og Get kan ikke be sine kunder betale for innhold de ikke vil ha samtidig som TV 2 ønsker å begrense kundenes muligheter til å se innhold utenfor hjemmet, skriver selskapet, som legger til at de fremdeles er interessert i en ny avtale med TV 2.

- Vår dør står åpen, og vi setter oss ned når som helst for å forhandle videre, sier Kaalen.

Image-text:

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2, sier Telia aldri har forsøkt å komme TV 2 i møte om en ny distribusjonsavtale.

Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Til tross for halverting av annonseinntekter. Tross halvering av annonseinntektene sammenlignet med fjoråret, leverer Dagens Næringslivs eiere NHST Media Group et resultat i pluss i andre kvartal.
Journalisten 09.07.2020
Vurderer å forlate mediebransjen. I spalta «Navn i nyhetene» i Dagsavisen, snakker tidligere P3-profil Vida Lill Berge blant annet om sakene Journalisten har hatt om NRKs bruk av midlertidig ansatte og vikarer den siste tida.
Journalisten 09.07.2020
Ulik praksis i de forskjellige redaksjonene. Mens mange sommervikarer kan troppe opp på jobb uten å ha med seg noe, krever flere redaksjoner at vikarene stiller med både bil, førerkort og dyrt kamerautstyr.
Journalisten 09.07.2020
En nær alliert av president Trump. Facebook lukket onsdag flere kontoer som tilhører Roger Stone, en nær alliert av president Donald Trump som er dømt til fengsel.
Journalisten 09.07.2020
Inkludert statsministeren. USA frykter at brukerdata fra Tiktok kan bli overført til Kina. I Norge har flere i regjeringen lastet ned appen - inkludert statsminister Erna Solberg (H).
Journalisten 09.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt