AddToAny

Tillitsref ormen i Osloskolen

Tillitsref ormen i Osloskolen
Byrådssekretær Tarjei Helland (SV) fortalte at han nesten ikke får sove på grunn av stykkprisfinansiering av Osloskolen, da han holdt et innlegg for Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund i april.
- Dette byrådet gikk til valg på å innføre en tillitsreform. Vi brukte det aktivt i valgkampen i 2015. For oss var det et viktig virkemiddel for å svare på en del av de utfordringene vi ser i Oslo kommune. Jeg synes det kan oppsummeres i en tanke om at kommunen i for stor grad var markedsretta. Også i offentlig sektor, sa byrådssekretær for oppvekst og kunnskap, Tarjei Helland (SV), da han innledet til debatt i forkant av årsmøtet til Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund 4. april.

Om å snu et tankskip
Sjefen til Tarjei Helland, byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV), har sammenlignet prosessen med å endre styring av Osloskolen med å snu et tankskip.
- For oss er tillitsreformen egentlig to ting. Det handler kort oppsummert om hvordan man skal forholde seg til de ansatte i hver enkelt virksomhet. Men det er også en direkte reaksjon og et motsvar på New Public Management som styringsinstrument og på målstyring som styringsform, sa Tarjei Helland.
Han
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra I skolen

Veiledning for ny lærer
I skolen 07.09.2019
- Mette barn lærer best, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap), da han la fram Arbeiderpartiets skolematløfte om gratis skolemat til alle Oslo-elever.
I skolen 07.09.2019
LOs utdanningskonferanse arrangeres på Sørmarka kurs- og konferansesenter 26. og 27. september. I år legges det vekt på å belyse og diskutere problemstillinger som tillitsvalgte står i.
I skolen 07.09.2019
Regjeringen har lagt fram strategien Skaperglede, engasjement og utforskertrang. Praktisk og estetisk innhold i barnehage, skole og lærerutdanning.
I skolen 07.09.2019
Det finnes utallige målinger og rapporter om hvordan de ulike skolene gir elevene det såkalte læringsutbyttet. Problemet med disse målingene er at de ikke ser hele bildet.
I skolen 07.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt