AddToAny

That's it, papiravisa!

Når Amedia insisterer på å levere dagens avis i Postens fellesstativ langt oppe i gata, er det slutt.
Det er mulig det bare er jeg som klager min nød her. Ja, det kan til og med tenkes dette er et «i-landsproblem», men skitt au. Jeg har på følelsen at dette gjelder flere. Posten har i lang tid ønsket at folk skal flytte postkassene sine til sentralt plasserte fellesstativ. I sommer kom kravet til gata vår også. Jeg kan forstå ønsket. Det sendes jo ikke så mye post lenger, og Posten må redusere kostnader. Greit nok.

Se svar fra Amedia Distribusjon nederst i saken.

Men nå har dette fått en konsekvens jeg ikke hadde forutsett. Å plassere postkassa i fellesstativ førte til at også avisbudet begynte å levere dagens aviser oppe i fellesstativet et lite stykke unna huset, og ikke i den gamle postkassa utenfor inngangsdøra.

Det er en ganske annen sak. Litt av poenget med dagens avis er at den kommer på døra. Når det å hente avisa innebærer å snøre på seg utesko, ta på seg ytterjakka og gå liten spasertur bort til fellesstativet og tilbake igjen i ens ærend, er tilbudet vesentlig forverret.

En henvendelse til avisene vi abonnerer på, og til Amedia, har ikke ført fram. Amedia distribusjon opplyser at de «slavisk følger Postens leveringssteder».

Valget jeg nå står overfor, er enten å ta ned postkassa fra fellesstativet og leve med Postens ris bak speilet for de som nekter å plassere postkasse i fellesstativ og hente posten på nærmeste Post i butikk, eller å si opp papiravisene. Jeg tror jeg lander på det siste. Det er ikke noe poeng å få dagens aviser levert i fellesstativet. Det fører i praksis til at det tyter over med papiraviser som ikke blir hentet om morgenen, og som ofte glemmes på ettermiddagen i en travel hverdag. Jeg har iPad og mobiltelefon. Der flommer det over med nyheter. Jeg får prøve å klare meg med det.

Grunnen til at jeg skriver dette, er ikke (bare) for å sutre for at jeg selv tvinges for å gå noen skritt for å hente avisa. Jeg lurer på om Amedia har tenkt godt nok over hva konsekvensen av å «slavisk å følge Postens leveringssteder» innebærer. Papiravisene er i en presset situasjon, og denne forverringen i tilbudet kommer i tillegg til alt det andre som truer de tradisjonelle, papirbaserte mediene. Det er ingen som tvinger Amedia til å yte dårligere service bare fordi Posten gjør det. De må ikke gjøre dette.

Hvis målet er å få folk til å si opp papiravisa, er det jo en fornuftig politikk. Men hvis Amedia ønsker at folk skal fortsette å abonnere på en eller flere av deres 72 papirbaserte lokal- og regionaviser, kunne det kanskje være en ide å revurdere politikken?

Alle papirabonnenter er viktige

Det er veldig synd for oss å miste papirabonnenter og alle er like viktige for oss.

Leveringspunktene til våre kunder er i stor grad kundens postkasser, men vi har også andre leveringspunkter til våre husstander, avhengig av type bolig (blokk, rekkehus, hytte, enebolig, etc..). Av den grunn følger vi i utgangspunktet samme leveringspunkt som Posten.

Vi har samme utfordring som Posten der vi står overfor opplagsfall på våre papiraviser som er hovedprodukt i vår rutestruktur. Samtidig så er vi også ute med flere produkter enn avis, og våre distributører leverer dette i all hovedsak på samme leveringspunkt.

At vi er «slaviske» på dette ønsker vi å avkrefte, kunder kan søke til oss om å få levering nærmere hjemmet om man har grunn til det, for eksempel for eldre, bevegelseshemmede og andre med gode grunner til at belastningen blir stor ved endring. Det å ta hensyn til denne typen behov er viktig for oss og vi i Amedia distribusjon har og vil alltid vært opptatt av å kunne levere god service med høy kvalitet til våre kunder.

Ingar Tøien Merli administrerende direktør Amedia Distribusjon AS

Image-text:

- Det er ikke noe poeng å få dagens aviser levert i fellesstativet. Det fører i praksis til at det tyter over med papiraviser som ikke blir hentet om morgenen, og som ofte glemmes på ettermiddagen i en travel hverdag, skriver Even Gran.

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Ser svært alvorlig på hendelsen. ABC Nyheter melder selv at nettsiden ble angrepet av hackere ved 17-tiden fredag. Angrepet rammet både ABC Startsiden og ABC Nyheter.
Journalisten 13.12.2019
Lanseres før påske. Det har gått fem år siden sist. Den siste, fysiske utgaven av fagbladet Journalisten kom ut 19. desember 2014. Men nå kommer Journalisten tilbake på papir.
Journalisten 13.12.2019
Flere av endringene kommer etter dialog med PFU-klager. Nå vil avisen blant annet ikke la annonsører bruke Aftenposten-logo i ekstern markedsføring.
Journalisten 13.12.2019
Trommer, teater, gevær og vodkashots. Slik var det nye journalistiske konseptet.
Journalisten 13.12.2019
Norsk Maritimt Forlag blir ny eier. Aller Media har solgt Båtmagasinet til Norsk Maritimt Forlag. Det er det andre magasinet Aller selger i løpet av kort tid.
Journalisten 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt