LO-Aktuelt
23.05.2020
![Telemarkskyr og franske oster Telemarkskyr og franske oster](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-telemarksk.png?itok=0c9unrwC)
I butikkhyllene var det tomt for hvetemel, gjær og tørrpasta. Myndighetenes innstendige oppfordring om ikke å hamstre mat, så ut til å ha begrenset virkning.
Det var åpenbart ikke alle som trodde på forsikringene om at det ville være nok mat til alle da pandemien slo inn over oss.
Koronakrisen utløste raskt en debatt om selvforsyning av mat og beredskapslagre, og ikke helt uten grunn. Halvparten av maten vi spiser, er importert. Samtidig er fôret som gis til dyra, i minkende grad basert på norske råvarer. Stavanger Aftenblad meldte at det norske kriselageret kan dekke matbehovet til 30.000 personer i tre dager.
Debatten om landbruk og matforsyning handle
Les opprinnelig artikkelKoronakrisen utløste raskt en debatt om selvforsyning av mat og beredskapslagre, og ikke helt uten grunn. Halvparten av maten vi spiser, er importert. Samtidig er fôret som gis til dyra, i minkende grad basert på norske råvarer. Stavanger Aftenblad meldte at det norske kriselageret kan dekke matbehovet til 30.000 personer i tre dager.
Debatten om landbruk og matforsyning handle