AddToAny

Teaterrotte på ny scene

Teaterrotte på ny scene
Henriette Jevnaker vet hva godt drama er, og hun kan spa møkk. Egenskaper som kan være gode å ha når LO Stats nye nestleder skal i forhandlinger med Spekter og staten.
Hun er i sitt rette element der hun sitter og ler midt i en kulisse som er stuet bort i snekkersalen på Det Norske Teatret i Oslo. Midt i byen. Langt vekke fra Jømna, sørøst for Elverum. Mye lenger enn de snaue to timene det tar å kjøre til grisegården der Henriette Jevnaker vokste opp. Gården hun hadde odel på. Som en skuffet far måtte selge fordi ingen ville ta over livsverket hans. Familiens livsverk.
Det er også veldig langt fra bygdeungdomslaget, svineavlslaget og grendeskolen med 50 elever til arbeiderbevegelsen og nest øverste etasje i Statstilsatte hus. Hennes nye jobb og tillitsverv: Nestleder i LO Stat.
Henriette Jevnaker ler når avstanden blir påpekt. - Det var ikke akkurat noe aktivt teater- og kunstmiljø. Og selv om mamma og pappa var aktive i foreningslivet - svineavlslaget og sånt - var de jo bønder og selvstendig næringsdrivende. Så jeg er ikke vokst opp med arbeiderbevegelsen og de greiene der. Det er mer en kjærlighetshistorie fra da jeg kom inn i arbeidslivet selv.

Pen pløgst
Det var grisebonde hun skulle bli. I alle fall hadde faren et håp om det. Jenta som kjørte traktor og fikk skryt for pløgsten sin. Som vasket grisebinger og måket møkk.
- Jeg har måket mye møkk. Veldig mye. Og jeg har kjørt mye traktor.
Jevnaker slår smilende fast at hun ikke er jålete. I alle fall ikke når det gjelder å få møkk under neglene. Så forklarer hun hva pløgst er. Det vi andre kaller for «de sporene som man får på en åker når man pløyer»
- Når man vender jorda, så skal det ikke bare gjøres ordentlig. Det skal se fint ut. Det skal være rette spor.
Å ha pen pløgst er et av de fineste komplimentene en bonde kan få.
Nok en gang ler Jevnaker.

Ærlig arbeid
Hun ler mye. Det er lett å skjønne at hun blir omtalt som en det er gøy å jobbe med. En frisk vind, har de beskrevet henne som. En vind som kan pløye.
- Jeg er st
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

NTL-magasinet 24.02.2021
Teknologi og pandemi er bare to faktorer som fører til et endret arbeidsliv. Susanne Cordt-Hansen er en av mange som fyller på med kompetanse for å være klar.
NTL-magasinet 24.02.2021
NTL-erne står samlet bak kravet om å få generelle kronetillegg i statsoppgjøret i år.
NTL-magasinet 24.02.2021
Grunnleggende teknologiforståelse, bærekraft, urbanisme og mangfold er nøkkelfaktorer for å være attraktive i det nye arbeidslivet, mener Nina Waaler, prorektor ved OsloMet.
NTL-magasinet 24.02.2021
En midlertidig særavtale for NTL-medlemmene på Torp Sandefjord lufthavn løste floken.
NTL-magasinet 24.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt