Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Når man velger å gå av med pensjon i sin «beste alder», virker det unaturlig å kalle seg pensjonist. Bent Enoksen (62) sier han nå er naturforsker.
Sykkel. Ski. Kajakkpadling. Bent Enoksen har nok å fylle dagene med nå som han har takket for seg etter 35 år i Findus Norge. Findus er i gang med nok en omorganisering, og Enoksen kjente på at han slet med å motivere seg til det. Ett år med nedstenging og hjemmekontor, som han omtaler som stusselige greier, har også vært medvirkende til at tidspunktet for å gå av med alderspensjon passet bra nå.
FRA RUSTFRITT STÅL TIL FRYST
Bent Enoksen er utdannet restaurantkokk. Etter kostøkonomutdanning og ett år med bedriftsøkonomistudier fra BI, var han faglig forberedt på en kjøkkensjefstilling. Slik ble det ikke. Han ble salgskonsulent i Huma Storhusholdningsutstyr i 1985.
- Der ble veldig mye rustfritt stål etter hvert, sier Enoksen, som igjen tok utfordringen året etter da Nestlé Norge søkte etter produktsekretær storhusholdning. Dermed ble utstyr byttet ut med næringsmidler. Ikke bare fryste produkter, men også tørrvarer, kaffeprodukter, te og pasta.
Selv om han følte seg mer hjemme der, skjønte han fort at innsikten i tilberedningsutstyr skulle komme godt med. - Den innsikten har hjulpet meg mye og vært en viktig ballast og døråpner i møte med kjøkkenfaglige kunder, sier Enoksen.
I GLASSHUS
I Findus har Bent Enoksen hatt flere titler. Han startet som produktsekretær i 1986, avanserte til produktsjef og senere produktgruppesjef med ansvar for
Gå til medietFRA RUSTFRITT STÅL TIL FRYST
Bent Enoksen er utdannet restaurantkokk. Etter kostøkonomutdanning og ett år med bedriftsøkonomistudier fra BI, var han faglig forberedt på en kjøkkensjefstilling. Slik ble det ikke. Han ble salgskonsulent i Huma Storhusholdningsutstyr i 1985.
- Der ble veldig mye rustfritt stål etter hvert, sier Enoksen, som igjen tok utfordringen året etter da Nestlé Norge søkte etter produktsekretær storhusholdning. Dermed ble utstyr byttet ut med næringsmidler. Ikke bare fryste produkter, men også tørrvarer, kaffeprodukter, te og pasta.
Selv om han følte seg mer hjemme der, skjønte han fort at innsikten i tilberedningsutstyr skulle komme godt med. - Den innsikten har hjulpet meg mye og vært en viktig ballast og døråpner i møte med kjøkkenfaglige kunder, sier Enoksen.
I GLASSHUS
I Findus har Bent Enoksen hatt flere titler. Han startet som produktsekretær i 1986, avanserte til produktsjef og senere produktgruppesjef med ansvar for