Kjøttbransjen
16.08.2018
Den varme og ekstremt tørre sommeren i Sør-Norge skaper bekymring og engstelse. Det er selvsagt bøndene som rammes aller hardest på grunn av fôrmangel, men også i vår bransje er bekymringen stor.
I et kjøttmarked med fra før store overskudd på alle dyreslag, blir overskuddssituasjonen enda mer problematisk når storfebønder i sør nærmest «nødslakter» sine dyr i knapphet på fôr. Og med bonden som leverandør av de viktigste råvarene til vår industri, vil også kjøttbransjen bli rammet.
Men det er ikke bare fôr-tørke som skaper problemer. Enkelte foredlingsbedrifter i privat kjøttbransje opplever nå faktisk «råstoff-tørke». Vi snakker da om sorteringer av sau som flere spekematprodusenter tilsluttet KLF er avhengig av i sin p
Gå til medietMen det er ikke bare fôr-tørke som skaper problemer. Enkelte foredlingsbedrifter i privat kjøttbransje opplever nå faktisk «råstoff-tørke». Vi snakker da om sorteringer av sau som flere spekematprodusenter tilsluttet KLF er avhengig av i sin p