AddToAny

Systematisk arbeid med fagfornyelsen

Systematisk arbeid med fagfornyelsen
- Vi har et elev- og utviklingsorientert miljø der blant annet pedagogiske metoder, internasjonalisering og ansvaret som regional utviklingsaktør står i fokus. Nå er det arbeidet med Overordnet del og fagfornyelsen som får vår fulle oppmerksomhet, sier rektor Hildegard Johannessen på Storhamar videregående skole.
Storhamar videregående skole er en kombinert videregående skole med utdanningsprogram innenfor Helse- og oppvekstfag, Idrettsfag, Restaurant- og matfag og Påbygg til generell studiekompetanse. I tillegg har skolen en avdeling for studieforberedende med hverdagslivstrening samt individuelt tilpassede opplæringsløp innenfor skolens programområder.
Skolen er tillagt Senter for voksnes læring i Hamarregionen, og tilbyr fagskoleutdanninger for Fagskolen Innlandet. Skolen har også ansvar for opplæringen ved Hamar og Ilseng fengsel og institusjonsundervisning ved Fossum-kollektivene. Dette betyr også at skolen får budsjett-tildelinger fra flere instanser.
Skolen har omtrent 140 ansatte og gir opplæring til ca. 1170 elever, voksne, studenter og ulike deltakere i løpet av et skoleår, hvorav 460 elever i aldersgruppen 16-19 år.
Vi har oppsøkt skolen for å få et innblikk i hvordan de har jobbet - og skal jobbe videre - med Overordnet del og fagfornyelsen. Men først noen glimt fra deler av virksomheten.
EN MANGFOLDIG vIRKSOMHET
Ledergruppen ved skolen består av ni ledere. Vi møter rektor, avdelingsleder for idrettsfag, Eva Grytan, og avdelingsleder for fengselsog institusjonsundervisningen Tor Syversen. Fagleder for pedagogisk støtte og miljøpedagog Martin Slette er også med.
Som fagleder har Martin det daglige operative ansvaret for avdelingen for multifunksjonshemmede. Som miljøpedagog har han som hovedoppgave å følge opp elevene sitt fysiske og psykososiale skolemiljø i forhold til opplæringslovens §9A. Miljøpedagogen har «morgeninspeksjon» i hver klasse og er ute i skolemiljøet store deler av dagen som en ressurs for å hjelpe skolens elever. Det er en lav terskel for elever og ansatte til å melde bekymring eller ta kontakt for å diskutere saker. - Hvis noen elever ikke har møtt til undervisningen, tekster jeg dem på SMS, sier Slette.
Det er naturlig nok
Gå til mediet

Flere saker fra Skolelederen

Når barn bryter med kjønnsnormen
Skolelederen 18.06.2020
En undersøkelse gjennomført av Skolelederforbundet viser at 82 prosent har jobbet flere timer i uken under koronakrisen enn de gjorde før.
Skolelederen 18.06.2020
Ledelse under samfunnsmessige kriser er temaet for den første episoden av vår nye podcast Viktigsteleder.
Skolelederen 18.06.2020
Vi får stadig spørsmål om fleksibel avvikling av foreldrepermisjon. En gjenganger er lærere som ønsker å tilpasse foreldrepermisjonen mest mulig til de arbeidsfrie periodene i skoleåret, slik at friperioden blir lengst mulig.
Skolelederen 18.06.2020
Deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til utvidet stilling når arbeidsgiver skal foreta en ny ansettelse i virksomheten.
Skolelederen 18.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt