AddToAny

Suksessrik symbiose av industri og håndverk

Suksessrik symbiose av industri og håndverk
Det er mange som har prøvd å kombinere industri og håndverk, men få som har fått det til. På Sunnmøre er det en aktør som får det til. Der lever Valaker Bakeri og Konditori og Goman Valaker i en lykkelig symbiose under samme tak.
BEDRIFTEN BLE STARTET av Malvin Valaker. Malvin var utdannet baker fra Utvik i Nordfjord. Han startet sin yrkeskarriere i Måløy og senere Ålesund, før han flyttet til den lille bygda Søvik utenfor Ålesund. Bakeriet startet Malvin i kjelleren på et bolighus, her var han leietager i mange år. Senere kom Gyda inn i bildet og paret bygde egen bolig med bakeri i kjelleren. Her bygde paret stein på stein i bedriften som feiret 60-års jubileum i fjor. Familien Valaker var innovative fra første stund og var blant de første som hadde en Rex-automat og den første i området som hadde melsilo. De investerte i takt med lommeboka og bygde opp en solid bedrift som neste generasjon overtok på slutten av 90-tallet. I dag er bedriften eid av ekteparet Liv-Anette Valaker og Alf Røren. Liv-Anettes bror, Rune Valaker, er også med på eiersiden. De har fortsatt å bygge videre på familiebedriften og har nylig investert betydelige beløp i nytt bygg.

Tok fagbrev
Liv-Anette Valaker Røren og mannen Alf Røren tok utdannelse innen fiskeri og eksport. De satset egentlig på en annen yrkeskarriere, men valgte å ta over familiebakeriet sammen med Rune Valaker. Og så gjorde Liv-Anette og Alf noe mange nok ville ha hoppet over: De tok fagbrev i henholdsvis konditor- og bakerfaget.
- Når du skal ta over en bedrift der veldig mye ligger ferdig og mange av de ansatte har vært i mange år; da må kunne faget selv også. Alle de andre fagene vi har i bunnen har vi hatt god nytte av i forhold til å ha et annet syn da vi kom inn i bransjen.

- Mange ville nok ikke tatt det fagbrevet slik dere gjorde. Har det vært en avsuksessfaktorene?
- Ja, så definitivt. Vi har alltid sagt at vi skal aldri havne i en situasjon der en eller annen kommer og s
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt